Morppivanhus WW2OL sinnittelee – uudet serverit pelaajien rahoituksella

05.05.2015 15:15 | Jukka O. Kauppinen

Alkujaan jo 2001 julkaistu World War II Online oli aikoinaan peli, jolta odotettiin hirveän paljon. Siitä oli määrä tulla mahtavuuden upea MMO-sotasimulaatio, joka yhdistää herkullisella tavalla maa-, meri- ja ilmasodan samaan massiiviseen nettitaisteluun. Näin tapahtuikin, teoriassa. Peli kärsi kuitenkin hirveistä ongelmista, jotka lopulta ajoivat allekirjoittaneenkin muille taistelutantereille.

Jotenkin WWII Online silti yhä sinnittelee. Ei järin leveästi mutta kuitenkin. Hatunnosto tästä. Puolentoista vuosikymmenen ikäinen morppi kuitenkin kärsii tällä hetkellä muun muassa vanhentuneesta palvelintekniikasta, jonka ylläpito vie kohtuuttoman paljon pienen kehitystiimin aikaa. Tiimi pistikin taannoin pystyyn joukkorahoituskampanjan, jolla kerättiin rahaa konehuoneen tekniikan uusimiseksi. Ja ihme kyllä, rahat on jopa saatu kokoon.

Jokseenkin erikoisesti 15 000 taalan potti on tullut vain 98 ihmiseltä, eli kukin on lahjoittanut keskimäärin yli 150 taalaa. Kertoo siitä, että pelaajia on vähän mutta he ovat sitäkin kiintyneempiä peliinsä.

Toivottavasti vanha peli saa osakseen rakkautta ja päivityksiä. Olihan se aikanaan kiistämättömästi kaikkein paras panssarivaunusimulaatio mitä ikinä oli tehty, ja taitaisi edelleenkin antaa realismirintamalla kyytiä War Thunderin realistic/historical-battleille. Pelissä kun oli hyvät vauriomallit ja fysiikka, mutta nettikoodi ei oikein pelannut ikinä lentäjän näkökulmasta kunnolla, lentomallit paukkuivat ja ylipäätään lentosotaa vietiin suuntaan, johon en halunnut sitä seurata. Kivaa oli aikansa, mutta ei sen jälkeen.

Nykyään WWII Online tarjoaa myös f2p-mahdollisuuden, eli kiinnostuneet soturit voivat suunnata linjoille maksutta. Käykää toki kokeilemassa!

Lisätietoja: http://www.battlegroundeurope.net

Lisätietoja: https://www.indiegogo.com/projects/wwii-online-hardware-modernization

Lisää aiheesta

World War II Online muuttuu ilmaispelattavaksi 

World War II Online 1.0 (PC) 

World War II Online (PC) 

Oletko koskaan pelannut WW2OL:ää?

Katso tilanne vastaamatta