Uusimmat

Muinaisen Amiga-klassikon uusversio huokuu Dark Soulsia mutta kompastuu – arvostelussa Shadow of the Beast

27.05.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Olipa kerran Psygnosis, joka teki visuaalisesti huikeita pelejä. Tänään meillä on Sony ja Heavy Spectrum Entertainment, jotka tarjoilevat meille uusversion yhdestä Amiga-aikakauden visuaalisesti täräyttäneestä megapelistä. Mutta miten jytkii uusi Shadow of the Beast? Siitä kertoo meille Miikka Lehtonen:

Shadow of the Beast kertoo tarinan Aarbronista, siitä titulaarisesta hirviöstä. Paitsi että Aarbron ei ole aina ollutkaan hirviö. Ryöstömatkalla hänelle valkenee kamala totuus: hän oli ihmisvauva, jonka paha velho ryösti kehdosta ja muutti hirviöksi. Kuinka ollakaan, samainen velho nykii silläkin hetkellä Aarbronin talutushihnasta ja usuttaa tätä tappamaan viattomia. Toisin käy: Aarbron kääntyy herrojaan vastaan ja lähtee eeppiselle kostomatkalle.

Edessä on noin 3-4 tuntia pelattavaa, joiden aikana matka vie pelaajan ja Aarbronin todella eksoottisiin paikkoihin. Psygnosiksen pelithän muistettiin aikanaan siitä, että niiden kansitaide oli psykedeelistä ja liittyi usein kovin vähän itse peliin. Uusintaversiota varten kehitystiimi on ammentanut näistä Roger Deanin maalauksista reippaasti enemmän inspiraatiota, ja suoria viittauksia niihin nähdään jatkuvasti.

Niinpä edessä onkin maailma, jota olisi todella mielellään tutkinut enemmänkin. Se kun vaikuttaa oikeasti mystiseltä ja kiinnostavalta. Tutkimusmatkailuun ei juuri ole kuitenkaan mahdollisuuksia, sillä peli on hyvin suoraviivainen.

Lue koko arvostelu: Shadow of the Beast on kunnianhimoinen mutta ei kovinkaan hauska tappelupeli (PS4)

Shadow of the Beast

Lisää aiheesta

Alienation – hektistä tuhoa, tykitystä ja meininkiä (PS4)

Battleborn on sujuvaa mutta moniongelmaista tiimiräiskintää (PC, PS4, Xbox One)

Homefront: the Revolution – Korea vs USA -sota tökkii ja bugaa (PC, PS4, Xbox One)

Ratchet & Clank reboottaa hienosti rakastetun klassikon (PS4)

Uncharted 4: A Thief’s End – “helvetin hyvä” (PS4)