Muistatko Planetarionin? Ensimmäisen nettihuumeen tekijät julkaisivat uuden avaruusstrategian

16.01.2015 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Vuonna 2001 julkaistiin peli nimeltään Planetarion. Se oli selaimella pelattava MMO-avaruusstrategia, joka oli silkkaa huumetta. Hyvin, hyvin koukuttavaa huumetta. Voisin väittää, että se oli ensimmäinen äärettömän addiktiivinen, todella perusteellisesti sisäänsä imaiseva nettipeli, johon verrattuna esimerkiksi myöhemmät World of Warcraft-, Eve Online- ja Travian -narkkailut olivat kuin amatöörien piparkakkuleivontaa. Planetarion hallitsi pelaajiensa elämää 24/7.

Sen tekijät ovat pysyneet mukana nettipelibisneksessä monien hyvin menestyneiden nettipelien myötä, mutta nyt Fifth Season –studio on palannut juurilleen uuden avaruuspelinsä kera.

Ehkä kannattaakin tässä kohtaa varoittaa, että jos Planetarionin meininkiä AD2460 on peli, jota ei kannata kokeilla, jos arvostaa elämäänsä.

Valtava nettiavaruus valloitettavana. Selaimella, kännyköillä, tableteilla ja millä vain nettiin pääsevällä välineellä pelattava MMO-avaruusstrategia. Liittoumia, juonitteluja, sosiaalista kikkailua ja avaruustaisteluja. Oman valtakunnan rakentamista, kehittämistä, säätämistä.

Kuulostaa puhtaalta, kiteytetyltä addiktiolta.

Olen varoittanut Teitä.

Lisätietoja: http://www.ad2460.com/

Lisätietoja: http://www.planetarion.com/

 

Planetarion-uutisia vuosilta 2000-2001:

Mukaan Planetarioon

Äärimmäisen mittavaksi skaalattu avaruusstrategiapeli Planetarion aloittaa piakkoin uuden kierroksen. Niinpä uusien pelaajien kannattaakin hypätä mukaan jos addiktiiviseksi kehuttu monipuolinen sanan ja lasereiden säilällä käytävä avaruudellinen seikkailu kiinnostaa. Peli sisältää tukevan diplomatian, planeettojen ja teknologian kehittämistä sekä tietenkin sodintaa toisten pelaajien kansa. Kanssapelureita vain voi olla vaatimattomasti 35.000, kaikki muita ihmisiä. Peli toimii selaimella eikä näin ollen vaadi pääteohjelmien kopiointia tai asentamista.

Planetarion kasvaa ja kasvaa

Järjettömän suosittu netissä pelattava avaruusstrategia Planetarion jatkaa tasaista kasvukäyräänsä. Vasta 11 kuukautta sitten kolmen norjalaisen nuorukaisen perustama yritys tahkoaa alati uusia ennätyksiä ja kävijämääriä, joista moni muu peli tai nettipalvelu olisi kateellinen. Alkujaan yhdellä 256 kilobitin linjalla toiminut strategiapeli rikkoo näinä päivinä 100 000:n aktiivisen käyttäjän rajan ja käyttää täydellä teholla 1000 kilobitin runkoverkkoa. Koska peli toimii selaimella ovat myös sivulatausmäärät huikeita – 6 miljoonaa sivua päivässä ja 180 000 000 sivua kuukaudessa! Kaikkea hyvää siis sekä Planetarionin pelaajille että tekijöille, yksi unelma on näköjään täyttynyt luovan ideoinnin ja pelaajien aktiivisuuden ansiosta.

 

Lisää aiheesta

Arvostelussa erinomainen suomalaislautapeli Eclipse 

Oikea peli, oikea pelaaja 

Smugglers 5 on kuin ”vuoropohjainen Elite” 

Toimiiko Civilization avaruudessa? Domen arvostelussa Civilization: Beyond Earth 

Muropaketin uusimmat