UUSIMMAT

Muistatko suomalaisen jäätelöautoklassikon? Se on täällä taas!

03.05.2015 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Jonnet eivät tiedä, mutta kerran, kauan sitten suomalaisten pelimyyntitilastojen kärjessä ei näkynyt erästä megahittiä. Ninai Games näet teki silloin harvinaisen vekkulin tempauksen. Firman Puzzle Station –älypeli näet paketoitiin boksiin ja sitä myytiin Suomea kiertäneistä jäätelöautoista 19 markalla. Ja nyt jäätelöautoklassikko on täällä taas!

Kerrataanpas eDomen juttua vuodelta 2000:

Herkunnälkään voi yhdistää jälleen myös hauskan pelailun, sillä NINAI Gamesin PuzzleStation-älypeli on julkaistu tänään. Viimevuotisen Dropmania-puzzlen tekijöiden uutuus on jälleen saatavissa Suomen Kotijäätelön kiertävistä jäätelöautoista, eikä sitä voi korkeasta hinnastakaan syyttää: 19 markkaa ei rasita kenenkään kukkaroa.

Viime vuonna julkaistu Dropmania on ilmeisesti Suomen historian myydyin peli 50.000:lla kappaleellaan. Koko painos myytiin julkaisuvuoden aikana ja PuzzleStationilla pyritään samaan. Tavoite on hyvinkin mahdollisuuksien rajoissa sillä peli tähtää vastaavaan markkinarakoon. Hauska, yksinkertainen puzzlepeli rassaa pelaajia positiivisella tavalla ja vetoaa kaikenikäiseen yleisöön.

PuzzleStation on mainio pieni kotimainen uutuus, joka täyttää omaa nicheään suuressa pelien maailmassa. Tasokas toteutus ja hyvä pelattavuus tekevät siitä hupaisaa kevyttä pelailtavaa, joka ei kärsi kovan luokan uutuuspelien tapaan teknologiakilvasta ja nopeasta kulumisesta.

Lue artikkeli: Kesäpelattavaa jäätelöautolta

Aika hyvin ennustin pelin kestävyydestä, sillä 15 vuotta vanha klassikko julkaistiin juuri PC:lle Steam-digilatauksena. Hintakin on liki entisensä, sillä julkkarin kunniaksi pelin saa nyt 2,99 eurolla.

Tukekaapa kunnon kaveria, pitkän linjan suomalaista älypelikehittäjää, ja lisätkää kelpo peli Steam-kirjastoonne.

Lisätietoja: Puzzle Station 15th Anniversary Retro Release

Lisää aiheesta

Kesäpelattavaa jäätelöautolta

Keskustelu

JOO muistan, veli päätti tuoda sitten tämän eikä jäätelöä :D:D

Aika kekseliäs peli hyvällä maulla tehty, mutta pidemmän päälle lyhyt ja tympeästi itseään toistava, mm. kenttien ratkaisu-luovuus jää hiljalleen vain täydellisten valmiiksi suunniteltujen suoritusten varaan, jota myös pelimekaniikka valvoo vaihdellen paloja ”määrätyiksi”. Olisi kyllä kelvannut (ehkä vieläkin) facebook-peliksi, ja ties millaiseen suosioon (masseihin) tämäkin itsensä kääräisisi.

Muropaketin uusimmat