Muistatko vielä RROD:n? Microsoft pelasti Xboxin miljardipanostuksella

05.07.2015 18:00 | Juho Anttila

Red Ring of Death, tuo historiallisen tason laitefailaus, tuskin unohtuu pelaajilta pitkään aikaan. Huikea prosenttiosuus upouusista Xbox 360 -konsoleista hajosi suunnittelu- ja valmistusvirheen seurauksena. Kyse oli sen luokan katastrofista, että se vaaransi koko Xbox-brändin tulevaisuuden.

Nykyään EA:ta vetävä, tuolloin Xbox-miehenä häärinyt Peter Moore muistelee kuumottavia aikoja. Kun katastrofin laajuus vihdoin selvisi, Moore päätteli, että homma on pakko hoitaa kunnolla, tai Xboxin taru on ohi. Ratkaisu edellytti muun muassa sitä, että Microsoft hoiti sekä viallisten konsoleiden noutamisen että korjatun konsolin palauttamisen kotiinkuljetuksella niin, että asiakkaan näkemä vaiva minimoitiin.

Koko prosessin kustannuksiksi laskettiin huikeat 1,15 miljardia dollaria. Peter Moore muistelee jännittäneensä ymmärrettävistä syistä kovasti uutisten kertomista Steve Ballmerille. Ballmer ymmärsi kuitenkin välittömästi, että Mooren suunnitelma oli ainoa tapa pelastaa Xbox ja hyväksyi sen suoraan, huikeista kustannuksista huolimatta.

Peter Moore muisteleekin, että suostuessaan 1,15 miljardin suunnitelmaan Steve Ballmer käytännössä pelasti Xbox-brändin. Jos hommaa ei oltaisi hoidettu huolella ja hyvin, ei esimerkiksi Xbox One -konsolia olisi tänä päivänä olemassa lainkaan. Kyseessä onkin hyvä oppitunti siitä, että epäonnistumisten ja mokien jälkihoidossa ei pidä säästellä, jos tahtoo säilyttää asiakkaansa ja maineensa.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Hui! Jopa yli puolet Xboxeista rikki!

Vain joka kolmas alkuperäinen Xbox 360 toimi?

Microsoft: punavalot ovat taaksejäänyttä elämää