Uusimmat

Muistoja matkan varrelta: PlayStation 2 -juttuja vuodelta 2000

23.03.2007 15:45 Jukka O. Kauppinen

Kaivoimme hieman eDomen arkistoja ja palautimme sivustolle muutaman vuosien mittaan verkosta jo pudonneen artikkelin. Nyt kun PlayStation 3 on saatu kunnialla kauppoihin, niin muistellaanpa vaihteeksi miltä tilanne näytti vuosien 1999-2000 aikana, kun kauppoihin odoteltiin PlayStation 2 –laitetta?

Mitä eDomessa kirjoiteltiin Pleikkarista seitsemän vuotta sitten?

PlayStation 2 ilmestyy Japanissa 14.9.1999

Niin mahtavalta kuin PlayStation 2 saattaa tässä vaiheessa vielä tuntuakin, niin ei ole kieltäminen etteikö PC-tekniikka ole hyvää vauhtia saamassa laitetta kiinni. Seuraavan sukupolven 3D-kiihdyttimet, kuten NVIDIAn GeForce 256 ja 3Dfx:n Voodoo 4, kun tuovat PC:t jo hyvin lähelle PlayStation 2:n suorituskykyä – elleivät peräti sen ohitse.

Playstation 2:n julkaisun jälkimaininkeja 13.3.2000

Porukkaa oli Japanin kauppoja vierustavilla kaduilla makuupussien ja huopien kanssa jonottamassa yön yli, suurimmat friikit väittivät tosin jonottaneensa parikin päivää. Star Wars: Episode I:n tyyliin etukäteismarkkinointi ja yleinen hössötys kaikissa mahdollisissa medioissa oli siis tehnyt tehtävänsä.

PlayStation 2 – ensikosketus 7.5.2000

Testattujen pelien perusteella on vaikea sanoa PlayStation 2:sta mitään lopullista. Sega Dreamcastin Soul Calibur on sen ensimmäisen sukupolven pelejä, mutta peittoaa tämän nelikon mennen tullen. Vaikka PS2 on paperilla selkeästi Dreamcastia tehokkaampi ja kykenevämpi, ei eroa PS2:n hyväksi käytännässä ole, ennen kuin ohjelmoijat oppivat käyttämään PS2:n tehoa hyväkseen.

PlayStation 2 ja sen ensimmäiset pelit testissä 17.12.2000

Marraskuun lopulla julkaistu euro-PS2 on pintapuolisesti tarkasteltuna se sama kulmikas, musta laatikko kuin keväällä Japanissa julkaistu pelikonsoli. Ainoa näkyvä ero löytyy takapaneelista. Siinä, missä japanilaisessa PS2:ssa on pienikokoinen PCMCIA-korttipaikka, on eurokonsolissa huomattavasti isompi ”Expansion Bay” -kohokirjoituksella varustettu luukku.

PlayStation 2:n ensimmäiset 20 peliä eivät juuri kehuja ansaitse: joukkoon mahtuu vain puolenkymmentä peliä, jotka voisi edes hätätapauksessa harkita ostavansa. Useimpien pelien grafiikassa ja pelattavuudessa näkyy selvästi ohjelmoijien ylenpalttinen kiire ja uuden konsolin outous.