Uusimmat

Musk palkkasi pahamaineisen PS3-hakkerin korjaamaan Twitterin: “Minulla on 12 viikkoa aikaa”

Kuva © Twitter

23.11.2022 19:07 Muropaketin toimitus

George Hotz tunnetaan monista kuuluisista hakkeroinneista, ja tuo maine on auttanut häntä saamaan  korkean profiiin työtehtävän Twitterissä. 

George “Geohot” Hotz on palkattu korjaamaan Twitter, tarkemmin sanottuna sen heikosti toimiva hakuominaisuus. Asiasta on kirjoittanut Eurogamer.

“Elon sanoi, että mikä työni on, ja teen parhaani saavuttaakseni päämäärän. Minulla on 12 viikkoa aikaa. Yritän lisäksi päästä eroon sivuston kirjautumisikkunasta, joka avautuu lähes välittömästi, kun Twitterin avaa. Tuollaiset asiat pilaavat internetin”, Hotz twiittasi.

George Hotz nousi kuuluisuuteen vuonna 2008, kun hän onnistui hakkeroimaan iPhonen, mihin kukaan muu ei ollut aiemmin pystynyt. Vuotta myöhemmin Hotz hakkeroi PlayStation 3:n. Hotz oli viime aikoihin asti Comma AI -yhtiön toimitusjohtaja. Comma AI kehitti autoteknologiaa, ja se kilpaili Teslan Autopilot-järjestelmän kanssa. Hotz lopetti yhtiön äskettäin, sillä hän sanoi yhtiön muuttuneen liikaa. Lisäksi Hotz sanoi kokevansa narrin aseman sopivan itselleen paremmin.

Elon Musk osti Twitterin lokakuun lopulla, ja sivusto on siitä asti ollut sekavassa tilassa. Musk irtisanoi välittömästi yhtiön johtokunnan, samalla irtisanottiin 3 700 työntekijää. Kaikilla alaisilla ei ollut tietoa irtisanomisesta vasta kuin silloin, kun he yrittivät kirjautua työkoneilleen.

Myöhemmin Musk pyysi joitain irtisanottuja palaamaan takaisin töihin, sillä osa heistä oli erotettu vahingossa. Jotkut erotetuista olivat niin merkittävässä avainasemassa yhtiön toiminnan kannalta, että heidän palkkaaminen uudelleen oli välttämätöntä. Lisäksi Musk erotti sellaisia Twitterin tietotekniikan insinöörejä, jotka kritisoivat Muskin toimia Twitterin johdossa. Tilanteesta on ollut vaikea saada tarkkoja tietoja, sillä Twitterin viestintätiimiä ei ole enää olemassa.

LUE MYÖS: Tesla halusi laittaa kehutun pelin autoihinsa – kehittäjälle tarjottiin nolla dollaria ja ”näkyvyyttä”