Uusimmat

Mutkatonta ja kaavasta poikkeavaa seikkailua, myös Pleikkareilla – arvostelussa Fez

07.06.2014 20:30 Jukka O. Kauppinen

Niklas Isberg tarttui mainion Fez-pelin PlayStation-versioon ja tykkäsi kovasti!

Fezissä ei oikeastaan ole lainkaan vihollisia, sillä pulmanratkonta on pääosassa. Aina silloin tällöin kentille kuitenkin ilmestyy mustia aukkoja, jotka imaisevat pelaajan nopeasti sisäänsä. Mustat aukot tekevät kentällä etenemisestä hivenen vaikeampaa, sillä uutta reittiä pitää metsästää aukkoja väistelemällä. Ne tuovat kontrastia muuten niin värikkääseen ja eloisaan maailmaan.

Peli ei sakota pelaajan virheistä, sillä esimerkiksi laatan ohi astuessaan Gomez siirtyy takaisin palikalle, jota viimeksi kosketti. Kuolemattomuus madaltaa hieman vaikeusastetta, mutta elämien lisääminen olisi saattanut latistaa pelin tunnelmaa.

Lue koko arvostelu: Fez (Linux, Mac, PC, PS3, PS4, PSV, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Fez (Xbox 360) 

Fez on – kuten jo totesin – yksi konsolisukupolven merkittävimmistä peleistä. Se on hämmästyttävä, välillä turhauttava, kirjaimellisesti ällistyttävä ja täysin ainutlaatuinen pelikokemus, joka tulee taatusti saamaan tulevaisuudessa tuhat ja yksi indie-kopiota.

Mulkaisu: Fez

Pitkään Xbox 360 -pelaajien yksinoikeusherkkuna killunut Fez on vihdoin saapunut myös PC-pelaajien riemuksi kera hämmennykseksi, joten pitihän Nelinpelin poikien koeajaa tämä eriskummallinen pelikarsinan musta lammas ja raportoida löydöksistään.