Muumilaakso tutuksi Muumien uudessa seikkailupelissä

06.03.2007 12:18 | Jukka O. Kauppinen

Muumeja ei ole nähty pelimaailmassa kovinkaan montaa kertaa. Muutos on aivan nurkan takana, sillä kaupoista löytyy nyt uusi Muumiseikkailu nimeltään Muumit ja salaperäiset huudot.

Jotain kummaa tapahtuu Muumilaaksossa. Muumit, hemulit ja kaikki muut otukset joutuvat kuljeskelemaan käpälät korvillaan. Mikä ihme karjuu ja mörisee päivät ja yöt? Muumit apuun!

”Tutki Muumilaaksoa Muumipeikon seurassa ja koe hauskoja, ovelia ja jännittäviä seikkailuja. Tapaa Pikku Myy, Hemuli, Nuuskamuikkunen ja monta muuta Muumilaakson asukasta. Löydä kadonneet osat Niiskun lentävään laivaan ja lennä merelle ratkaisemaan salaperäisten huutojen salaisuus.”

Nordic Softsales on julkaissut aiemminkin kivoja pikku Muumipelejä pienille pc-pelaajille. Sama linja jatkuu, sillä luvassa on kokonainen sarja pääasiassa 4-9-vuotiaille suunnattuja Muumiseikkailuja.

– Meillä oli todella hauskaa peliä tehdessämme. Omat muksumme ovat toimineet testaajina ja olemmekin saaneet heiltä paljon sekä kritiikkiä että hurrausta, kertoo uuden Muumipelin pääohjelmoija Micke Bülow.

Uusien muumipelien hahmot ovat tuttuja mutta tarinat uusia. Pelien käsikirjoitus on tehty yhteistyössä Muumien oikeudet omistavan Moomin Characters oy:n kanssa.

Muumeja on luvassa yhteensä kuuden pelin verran. julkaistu Muumit ja salaperäiset huudot löytyy jo kaupoista. Seuraava ilmestyy alkusyksystä ja kolmas 2008 alussa. Pelit ilmestyvät pc:lle.

Aikaisempia Muumi-pelejä ovat ovat muun muassa Muumit piilosilla, Muumit ja taikatalvi, Muumit ja taikalamppu, Muumit ja näkymätön lapsi sekä Muumit ja taikurin hattu.

Lisäksi hitusen varttuneemmille julkaistiin vuonna 2000 Game Boy Color –peli Momin’s Tale, jota on kehuttu mukavaksi tasohyppelyseikkailuksi.

Toki uudet Muumi-pelit toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi, mutta olisi kiva jos Muumeista tehtäisiin joskus peli vähän varttuneemmillekin. Muumit kun ovat asia, josta diggaavat kaikenikäiset. Muutoinkin Tove Janssonin alkuperäiset tarinat olivat kaukana nykyajan lapsille suunnatusta pehmolinjasta. Pikemminkin ne ovat myös lapsille sopivia aikuisten tarinoita, hyvinkin vahvoilla ja joskus jopa yllättävillä teemoilla. Niistä saisi aikana oikeasti hyviä ja laadukkaita seikkailuja, jos joku vain uskaltaisi katsoa pelkän lastenpelisektorin ulkopuolelle.

Suosikkihahmosi Muumeista?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

miten pystyy hankkiin oman nimimerkin sellatteen pysyvän? koka mä en tajuu näistä mitään pälkkää ees!!!!! jaa… no ei sit muuta mut mä oon ton henna321, mä oon sen serkku et terve vaan serkku! *=)

mä en ees kato muumeja joten miks mä arvostelisin jota kuta? kuka saa mun pään kääntymään ja sanoon et kuka on mun suosikki? auttakaan nyt vähän!1!!!!!!!!!!!!! mä vaan oon vieras tällä sivulla ja mä en tarvii mitään käyttäjätunnusta! pois sellatteet ylellisyydett! taii… kyl mä voisin jos saisin mut´kun en vaan saa… mä sit jatkos päätän kuka mun suosikki oikein on! :)

Pikku Myy on paras, koska vain häneltä loytyy huumorintajua. Ettäs tidätte!

mun mkioelskt’ pikkumyy on igha paras½½½½½ meillä on kol me muu mi pe liä!!!!!!!!!!!!!!!!!!dslfkojndjoooooooooooo

onko toi muumit ja salaperäiset huudot peli hyvä?? :)

mörkööööööööööööööööööö on parassssssssssss

Meillä noita pelejä löytyy,tytöt eivät muita pelailekkaan. Ainakin ensisilmäyksellä hyllyssä on Muumit ja taikurin hattu, Muumit meren aalloilla, Muumit piilosilla, Muumit ja näkymätön lapsi jne… Kaikki soveltuvat n. 4-vuotiaasta eteenpäin ja mielenkiintoa löytyy myös sivustaseuraajille. Kirjaimet ja kellonajat on meillä opittu osittain pelien seurauksena. 7-vuotiaaksi asti ainakin jaksaa kiinnostaa.

niin on toi muumi pappa kalassa se on doudellakin pelattu liian monta kertaa!!!!! ois kiva saaha joku uus peli koneelle!! kun ei oo kun ehkä kaks levyllä!!.

Ensimmäiset Muumukirjat ilmestyivät oman lapsuuteni aikana. Sarjakuvia oli ilmestynyt jo aikaisemminkin. Muumiväki ei ollut laajalti tunnettu eikä mitään oheistuotteita sen tiimoilta ollut.*Pidän kaikista Muumihahmoista ja kuten yllä todettiin kirjat soveltuvat hyvin aikuisillekin. Ne avautuvat eri ikäisinä eri tavalla ja eri laajuudessa. Luulen, että omat suosikkinikin ovat eri ikäisenä olleet eri hahmoja, mutta kaikki ovat mielenkiintoisia. Nyt valitsen ja valitsin Muumimamman. Oma jälkikasvuni totesi aikuistuttuaan ja lähdettyään kotoa opiskelemaan, että olen kuin Muumimamma, jolla on musta käsilaukku, josta aina löytyy kaikki tarpeellinen, lähden omille teilleni välillä, mutta palaan aina uskollisesti kottiin ja kasvatan salaa. (Suunnilleen tämä teksti oli noin 10v. sitten jonkun posliinisen muumituotteen mukana olleessa vihkosessa, jossa luonnehdittiin muumihahmoja.) Eläköön ikivihreät Muumihahmot! ***

En oo pelaillu mut muksuna tuli seurattua…joo kyl se se mörkö on paras :D

jaha tarttee poitsulle muumipeli hommata… muumipappa kalassa kun on niin moneen kertaan jo pelailtu :D

muumimamma on hauska olen jo 25 ja kotiäiti muumimamma on ehdoton suosikki! Lapsillani on pikkumyy ja muumipappa

Muropaketin uusimmat