Uusimmat

Muumilaakso tutuksi Muumien uudessa seikkailupelissä

06.03.2007 12:18 Jukka O. Kauppinen

Muumeja ei ole nähty pelimaailmassa kovinkaan montaa kertaa. Muutos on aivan nurkan takana, sillä kaupoista löytyy nyt uusi Muumiseikkailu nimeltään Muumit ja salaperäiset huudot.

Jotain kummaa tapahtuu Muumilaaksossa. Muumit, hemulit ja kaikki muut otukset joutuvat kuljeskelemaan käpälät korvillaan. Mikä ihme karjuu ja mörisee päivät ja yöt? Muumit apuun!

”Tutki Muumilaaksoa Muumipeikon seurassa ja koe hauskoja, ovelia ja jännittäviä seikkailuja. Tapaa Pikku Myy, Hemuli, Nuuskamuikkunen ja monta muuta Muumilaakson asukasta. Löydä kadonneet osat Niiskun lentävään laivaan ja lennä merelle ratkaisemaan salaperäisten huutojen salaisuus.”

Nordic Softsales on julkaissut aiemminkin kivoja pikku Muumipelejä pienille pc-pelaajille. Sama linja jatkuu, sillä luvassa on kokonainen sarja pääasiassa 4-9-vuotiaille suunnattuja Muumiseikkailuja.

– Meillä oli todella hauskaa peliä tehdessämme. Omat muksumme ovat toimineet testaajina ja olemmekin saaneet heiltä paljon sekä kritiikkiä että hurrausta, kertoo uuden Muumipelin pääohjelmoija Micke Bülow.

Uusien muumipelien hahmot ovat tuttuja mutta tarinat uusia. Pelien käsikirjoitus on tehty yhteistyössä Muumien oikeudet omistavan Moomin Characters oy:n kanssa.

Muumeja on luvassa yhteensä kuuden pelin verran. julkaistu Muumit ja salaperäiset huudot löytyy jo kaupoista. Seuraava ilmestyy alkusyksystä ja kolmas 2008 alussa. Pelit ilmestyvät pc:lle.

Aikaisempia Muumi-pelejä ovat ovat muun muassa Muumit piilosilla, Muumit ja taikatalvi, Muumit ja taikalamppu, Muumit ja näkymätön lapsi sekä Muumit ja taikurin hattu.

Lisäksi hitusen varttuneemmille julkaistiin vuonna 2000 Game Boy Color –peli Momin’s Tale, jota on kehuttu mukavaksi tasohyppelyseikkailuksi.

Toki uudet Muumi-pelit toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi, mutta olisi kiva jos Muumeista tehtäisiin joskus peli vähän varttuneemmillekin. Muumit kun ovat asia, josta diggaavat kaikenikäiset. Muutoinkin Tove Janssonin alkuperäiset tarinat olivat kaukana nykyajan lapsille suunnatusta pehmolinjasta. Pikemminkin ne ovat myös lapsille sopivia aikuisten tarinoita, hyvinkin vahvoilla ja joskus jopa yllättävillä teemoilla. Niistä saisi aikana oikeasti hyviä ja laadukkaita seikkailuja, jos joku vain uskaltaisi katsoa pelkän lastenpelisektorin ulkopuolelle.

Suosikkihahmosi Muumeista?

Katso tilanne vastaamatta