Muuttuuko Starcraft 2:n moninpeli ilmaiseksi?

22.09.2012 14:30 | Juho Anttila

Ilmaispelaaminen on lyönyt itsensä voimalla läpi verkkopelaamisen bisnesmallina. Vanhat kuukausimaksulliset roolipelit muuttuvat ilmaispelattaviksi ja yhä useampi uusi peliprojekti suunnitellaan sellaiseksi jo alusta saakka.

Blizzard on toistaiseksi pysynyt suhteellisen hyvin erossa ilmaispelien maailmasta, mutta tämä ei välttämättä ole pysyvä asiantila. Starcraft 2:n pääsuunnittelija, Dustin Browder nimittäin paljasti Valenciassa pidetyssä eSports-konferenssissa, että Blizzard tutkii mahdollisuutta muuttaa Starcraft 2:n moninpeli ilmaiseksi.

Starcraft 2 on tällä hetkellä käytännössä ainoa täysihintainen eSports-skenessä suurta suosiota nauttiva peli. Muut suosikit League of Legends ja Dota 2 ovat ilmaisia eikä uusi Counter Strike: Global Offensivekaan ole täysihintainen. Ilmaiset pelit keräävät helpommin katsojia ja suosiota, koska useammalla pelaajalla on mahdollisuus kokeilla peliä myös itse.

Tällä hetkellä Blizzardin suurin ongelma ilmaispelattavan Starcraftin suhteen on sopivan bisnesmallin löytäminen. Tilanne, jossa osalla pelaajista olisi käytettävissään vain rajoitettu valikoima yksiköitä rikkoo pelin tasapainon aivan eri tavalla kuin esimerkiksi LoL:n rajoitettu sankarivalikoima.

Ratkaisu tähänkin ongelmaan löytyy todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin. On joka tapauksessa epätodennäköistä, että Starcraft 2 muuttuisi ilmaispelattavaksi ennen kuin sen yksinpelitarinan loppuun vievät lisäosat Heart of the Swarm ja Legacy of the Void ilmestyvät.

Lähde: PCGamesN

Lisää aiheesta

Edistystä: Starcraft 2 : Heart of the Swarm ei enää ole ”ihan just kohta melkein valmis” vaan ”ihan just valmis”

Näin iso on Blizzard Entertainment

World of Warcraft ja StarCraft lautapeleiksi

Lue myös

Borderlands 2 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Total War Rome II -ensikosketus – kohti neljättä puunilaissotaa

Kickstarter karsii höpöprojekteja tarkentamalla sääntöjään

Humble Bundle pelasti Rochard-tiimin ja toi jatko-osan

Muropaketin uusimmat