Uusimmat

Myös Sony Online hakkerien kohteena: 25 miljoonan käyttäjän tiedot varastettiin

03.05.2011 10:29 Jukka O. Kauppinen

Uutisia viime aikoina edes jollain tapaa seuranneet ovat varmasti havainneet huomanneet, että hakkerit iskivät pari viikkoa sitten Sonyn PlayStation Network -palveluun. Eikä siinä kaikki. Myös firman MMO-pelipalvelu Sony Online on ollut hyökkäyksen kohteena.

Sony Onlineen kohdistunut hakkeri-isku ei ollut luonteeltaan aivan PlayStation Networkin luokkaa, sillä palvelusta vietiin ”vain” noin 24,6 miljoonan käyttäjän tiedot ja vajaat 13 000 luottokorttia. Lisäksi hakkerit saivat 10 700 maksukorttitapahtuman tiedot.

Vaikka Sony Onlinen palvelimet ovat periaatteessa erilliset PlayStation Networkistä, on järjestelmissä silti paljon yhteistä, koska Sonyn mukaan käyttäjä- ja luottokorttitiedot varastettiin PlayStation Network -hyökkäyksen yhteydessä.

Sony Online Entertainment on toimittanut suuren osan PlayStation Network -palvelun järjestelmistä, joten samojen tekniikoiden ja ohjelmistoratkaisujen käytön ymmärtää. Kädettömän tietoturvan johdosta molempien palveluiden uumeniin voitiin kuitenkin tunkeutua samoilla eväillä.

Sony Online Entertainment väittää palvelimiensa tietomurron tapahtuneen PSN-iskun yhteydessä. Yhtiöltä kesti kuitenkin lähemmäs kaksi viikkoa sen havaitsemiseen. Kaikki epäilevät Tuomaat eivät kuitenkaan niele selitystä enää sellaisenaan.

Sonyn ja Sony Onlinen hävettävät tietoturvaratkaisut ovatkin aiheuttanut yhteensä jo liki 102 miljoonan käyttäjätilin ja miljoonien luottokorttien valahtamisen verkkorikollisten käsiin. Ja oliko tässä vielä edes kaikki?

Sony Online Entertainment pyörittää lukuisia massiivimoninpelattavia verkkopelejä, kuten EverQuest, EverQuest II, PlanetSide, Star Wars Galaxies, Vanguard ja DC Universe Online. Pelaamisesta maksetaan kuukausimaksu, joten Sony Onlinen tietokannassa on luultavasti miljoonien pelaajien luottokortit. Moniko näistä on päätynyt varkaiden käsiin?

Lähde: Sony, Security update

Lisää aiheesta

Sony: 10 miljoonan luottokortit ehkä varastettu

Huhupartio: yli kahden miljoonan PSN-käyttäjän luottokorttitiedot ovat nyt kaupan

Huhupartio: PSN:n tietoturva on kuin teini-Erkin koodaama

Viestintävirasto varoittaa: PlayStation Network -käyttäjien tietoja varastettu

Sony tunnustaa: hakkerit varastivat PlayStation Networkin kaikki käyttäjätiedot

Muropaketin uusimmat