Uusimmat

Mysteeri ei selviä vieläkään – Kojiman projektiksi luultua Abandoned-peliä ei ole hylätty

01.04.2022 19:01 Muropaketin toimitus

Abandoned-kehittäjät ovat vastanneet huhuihin, joiden mukaan pelin kehitys on lopetettu. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä pelikehitys on yksinkertaisesti vienyt odotettua enemmän aikaa.

PlayStation 5 -yksinoikeuspeli Abandoned on sen julkistuksesta saakka ollut varsinainen mysteeri, jonka takia peliä on pidetty Hideo Kojiman uutena projektina. Tuorein peliä koskeva huhu väitti, että Abandonedin kehitys on lopetettu. Peliä kehittävä Blue Box -studio vastasi huhuun sanomalla, että se ei pidä paikkaansa. Asiasta kertoo Eurogamer.

“Meitä on viime aikoina pommitettu kysymyksillä siitä, onko pelin kehitys lopetettu. Huhu ei pidä paikkaansa”, kertoi studio sosiaalisessa mediassa.

Yhtiö täsmensi hiovansa Realtime Experience -appia, nettikanavia ja pelin prologia. Näiden piti olla valmiina tämän vuoden alkupuoliskolla, mutta studio sanoi aliarvioineensa työn määrän. Prologi julkaistaan, kun se on valmis. Blue Box kertoi aiemmin, että sen julkaisemalla appilla voi katsoa reaaliaikaisia pelitrailereita. Myöhemmin kävi ilmi, että tämä ei pidä paikkaansa.

Abandonedia on pidetty Kojiman pelinä sen takia, että siitä voi löytää asiaan liittyviä johtolankoja. Abandoned-nimen koetaan liittyvän Kojiman suunnittelemaan Silent Hills -peliin, jonka kehitys sittemmin lopetettiin. Lisäksi studion nimeä, Blue Box (sininen laatikko), on pidetty viittauksena Kojiman kehittämään Death Stranding -peliin.

Blue Box poisti sosiaalisen median viestejä, joissa se kertoi suunnitelmia pelin demon julkaisemiseksi. Abandonedin musiikin parissa työskennellyt henkilö puolestaan sanoi olevansa hyvin turhautunut siihen, että peli myöhästyy toistuvasti. Epäselvä tilanne on herättänyt ajatuksia siitä, että kyseessä saattaa olla jonkinlainen huijaus. Tapaus on kummallinen myös siinä mielessä, että Blue Box tekee PlayStationin kanssa yhteistyötä, vaikka se ei ole julkaissut pelistä juuri minkäänlaista materiaalia.

LUE MYÖS: Mahdollisten Silent Hill -kytköksien myötä otsikoihin nousseesta Abandonedista kuullaan pian lisätietoja