Uusimmat

Näin syntyi Civilization

23.05.2016 17:50 Jukka O. Kauppinen

Tykkäätkö Sid Meier’s Civilization -pelisarjasta? Tottakai tykkäät! Kaikkihan siitä tykkäävät! Ja taannoisen kuutosen julkistamisen myötä onkin hyvä hetki sukeltaa takaisin Civilization-sarjan syntyhistoriaan.

Benj Edwards on kirjoittanut Gamasutra-saitille massiivisen kymmenen sivua pitkän Civilization-pelisarjan historian. Tarinaa taustoitetaan MicroProsen synnyllä, Sid Meierin ja Bruce Shellyn pariutumisella sekä heidän lautapelejä kohtaan tuntemallaan rakkaudella. Ja sitten hiljalleen kaksikon pikkuhiljaa viilaama tietokonelautapeli, joka alkuun muistutti lähinnä koristeltua Riskiä, jossa oli myös Empire-henkistä maailmanvalloitusta.

Sekaan vielä ripaus SimCityä ja Meierin aiempaa Railroad Tycoonia, niin käsissä oli jo kiintoisa erilaisten peligenrejen yhdistelmä. Mutta Cilivization oli loppumetreillä paljon, paljon suurempi teos kuin sille inspiraatiota jakaneet esikuvat.

Miten siis Civilization syntyi? Se selviää oheisesta jutusta! Ja kyllä, tiedän että se on vanha juttu. Ei silti yhtään sen vähämerkityksisempi.

Lue juttu: The History of Civilization

Lisää aiheesta

Civilization V (PC)

Civilization: Beyond Earth (Mac, PC)

Sid Meier’s Civilization IV: Colonization (PC)

Sid Meier’s Civilization Revolution (PS3, 360)

Wiikon wanha: Civilization