UUSIMMAT

Nainen yritti julkaista pelin ja joutui ahdistelukampanjan uhriksi

13.12.2013 20:00 | Miikka Lehtonen

Kyllä taas saa olla kanssapelaajistaan aivan helvetin ylpeä. Amerikkalainen indiekehittäjä yrittää saada Steamin Greenlight-palvelusta läpi henkilökohtaisen tarinan kertovan Depression Quest -pelinsä, mutta koska kyseessä on nainen, tämä on tietenkin peruste viha- ja ahdistelukampanjalle.

Indiestatik-saitti kertoo tarinan Zoe Quinnista, amerikkalaisesta indiekehittäjästä, joka yrittää toistamiseen saada Depression Quest -peliään läpi Steamin Greenlight-seulasta. Viime kerralla prosessi tyssäsi siihen, että nainen pelikehittäjänä oli Internetin kusipäille liian vaikea käsite ja käyntiin pyörähti ahdistelun ja vihan kampanja.

Quinn päätti yrittää uudelleen ja tulos oli sama: hän sai niin paljon uhkauksia ja ahdistelua, että hänen oli pakko muun muassa vaihtaa puhelinnumeronsa. Tällä kertaa Quinn ei kuitenkaan vaimentunut vihan edessä, vaan päätti nostaa asian tapetille. ”Se, että en voi tehdä mitään niin yksinkertaista kuin pistää peliäni Greenlightiin ilman tällaista paskaa samalla kun ihmiset sanovat, että ’eihän pelialalla nyt niin seksististä ole’ saa minut raivon valtaan”, Quinn avautui. Millaisesta paskasta sitten on kyse? Aika ikävästä.

Quinn on saanut muun muassa viestejä, joissa kerrotaan, että ”kaikki naiset ovat lutkia, joilla ei ole mitään oikeutta olla masentuneita, koska he voivat vain asettua kadulle makaamaan, avata reikänsä ja antaa miesten ratkaista kaikki ongelmansa”.

Tiedän, olemme Internetissä. Tiedän, että viestien takana on lauma keskenkasvuisia räkänokkia, jotka nimenomaan haluavat saada aikaan reaktioita. Kumpikaan näistä asioista ei tee tapahtuneesta yhtään hyväksyttävämpää, koska viestien ja ahdistelun kohteena ei ole mikään /dev/null jossain serverin nurkassa, vaan oikea ihminen, joka joutuu kokemaan jatkuvaa ja massiivista ahdistelua sen takia, että uskalsi tehdä videopelin.

Tämä paska tulee myös jatkumaan niin kauan, että me Internetin tervejärkiset pelaajat — joita toivon meistä suurimman osan olevan — tekevät sille jotain. Kuten jo viimeksi asiaa käsitellessäni kirjoitin, vaikeneminen on sama kuin hyväksyntä. Koska nämä saatanan idiootit eivät itse tajua hävetä tekosiaan, ehkä on meidän muiden asia joko pistää heidät häpeämään tai tehdä ainakin selväksi, että he eivät ole osa yhteisöämme tai puhu meidän puolestamme.

Minä voin aloittaa: kuka tahansa, joka lähettelee tällaisia häirintäviestejä Quinnille tai kenelle tahansa muulle on totaalinen paska-aivo, jolla ei ole mitään asiaa kutsua itseään pelaajaksi tai olla osana mitään pelaajien yhteisöä. Painukaa helvettiin ja pysykää siellä, koska me emme teitä halua. And Zoe, if you’re reading this: stay strong. These people do not speak for all of us.

Lähde: Indiestatik

Ja kuten nimimerkki Kettukarkki alla muistuttaa, itse peliä voi halutessaan tukea Greenlightissa.

Lisää aiheesta

Protip: jos uhkailet pelikehittäjiä tai toimittajia, olet täysi kusipää