Naishahmot bännättiin Iranin League of Legends -turnauksesta

29.08.2013 11:15 Miikka Lehtonen

Iranissa järjestetään kohtapuoliin virallinen World Cyber Games -turnaus, jossa pelataan hillittömän suosittua League of Legendsiä. Tai ainakin riisuttua versiota siitä, sillä suuressa viisaudessaan Iranin hallitus on bännännyt pelistä kaikki naishahmot.

Ei, tämä ei ole vitsi, etkä ole vahingossa eksynyt The Onionin suomenkielisille sivuille, vaikka syystäkin niin voisi nyt kuvitella. Niin uskomattomalta kuin se meidän perspektiivistämme tuntuukin, Iranissa wanhat kunnon arvot elävät ja voivat hyvin. Niin hyvin, että kun maassa kohtapuoliin järjestetään suuri eSports-turnaus, sen League of Legends -osio pelataan ilman naishahmoja. Innokkaat nettietsivät löysivät WCG Iranin sääntökirjasta rivin, jossa asia tehdään harvinaisen selväksi.

Syitä voimme toki vain arvella, mutta koska WCG Iranin organisoijat kertovat määräysten tulevan hallitukselta, arveleminen on aika helppoa. Iranhan on hyvinkin vanhoillisten uskonnollisten voimien komennossa ja näillä partaveikoilla on aika vahvoja näkemyksiä siitä, mikä on naisen paikka ja rooli yhteiskunnassa (vihje: ei hyvä). Olisihan se nyt aivan kamalaa jos siveettömästi pukeutuneet naishahmot pätkisivät turpaan raavaita miehiä. Hyi olkoon, joku voisi saada siitä sellaisen käsityksen, että naisten ja miesten pitäisi olla tasa-arvoisia. Ei sellainen käy.

Yksi poikkeus on kuitenkin tehty: pikkuruisella Annie-tytöllä ja tämän jättimäisellä karhuhirviö Tibbersillä saa turnauksessa pelata. Mutta silloinkin volyymit täytyy kääntää minimiin, ettei kukaan vahingossa joudu kuulemaan naisen ääntä.

Iso käsi Iranille!

Lähde: Reddit

Lisää aiheesta

DOTA 2:n maailmanmestaruus ratkesi 

League of Legends (PC) 

LoL on nyt Yhdysvalloissa virallisesti ammattilaisurheilua 

Suomen elektronisen urheilun liitto etsii naispelaajia maajoukkueeseen