Näitä nettipelejä uusnatsit käyttävät uusien jäsenien värväämiseen

02.07.2018 20:31 | Muropaketin toimitus

Järkiinsä tullut entinen uusnatsi on paljastanut, kuinka vihajärjestöt etsivät nettipelien kautta uusia jäseniä.

Yhdysvaltalaisiin uusnatsijärjestöihin kuulunut Christian Picciolini on kertonut miten vihajärjestöt hakevat internetin kautta uusia jäseniä. Picciolini itse värvättiin tällaiseen järjestöön 14-vuotiaana, joten hän on hyvin perillä, kuinka nuoria vietellään liittymään valkoista ylivaltaa ajaviin ryhmiin.

Picciolini paljasti äskettäin Redditissä, kuinka syrjäytyneitä nuoria houkutellaan eri nettimoninpelien kautta viharyhmiin.

“Etsimme syrjäytyneitä nuoria ja lupasimme heille paratiisin. Nykyään nämä järjestöt käyttävät esimerkiksi mielenterveyteen keskittyviä keskustelupalstoja ja erilaisia moninpelejä saalistaessaan nuoria”, Picciolini sanoi.

Hänen mukaansa uusnatsit tiputtelevat keskusteluissa rasistisia vihjeitä, jotka muuttuvat suoranaiseksi vihapuheeksi, kun uhri on tarttunut koukkuun.

Picciolini kertoo, kuinka tällaista toimintaa harjoitetaan useimmissa isoissa moninpeleissä, kuten esimerkiksi Fortnitessa, Minecraftissa ja Call of Dutyssa.

Picciolini on entinen Chicago Area Skinheads -järjestön johtaja, jota hän kutsuu Yhdysvaltojen ensimmäiseksi uusnatsiryhmäksi. Hän oli mukana yhdistämässä tähän järjestöön väkivaltaista Hammerskins-joukkiota.

Hammerskins on Picciolinin mukaan kerännyt aseistusta tehdäkseen Yhdysvalloissa väkivaltaisen vallankumouksen.

Picciolini tuli järkiinsä vuonna 1996 ja lähti uusnatsiliikkeestä, sillä hän ei enää pystynyt sietämään vihaan pohjautuvaa ideologiaa.

“Aloin tuntea myötätuntoa samalla, kun aloin itse saada sitä kohteiltamme”, Picciolini tiivistää. Hän on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan, ja kertonut niistä TED Talk -puheessaan.