Uusimmat

Nämä piraatit eivät pelota – One Piece Unlimited Cruise SP

14.06.2012 19:00 Tero Lehtiniemi

Jossain muualla kuin Suomessa ilmeisesti ihan suosittukin anime- ja mangasarja One Piece on poikinut useita pelejä, joista ainakaan meille asti kantautunut Gigant Battle ei vakuuttanut.

Eric tsekkasi olisiko vanhoihin, Euroopassa julkaisemattomiin Wiin One Piece Unlimited Cruise -peleihin pohjautuva One Piece Unlimited Cruise SP yhtään sen parempi. Ikävä kyllä ei ihan siltä vaikuta:

Peli heittää pelaajan suoraan kartalle, jossa pääsee taistelemaan heti kovin nopeasti tutuksi tulevaa vastuskatrasta vastaan. Kun on hakannut tarpeeksi ison määrän vastustajia ja kerännyt niiltä kristalleja edetäkseen, pääsee uudelle alueelle… jossa joutuu keräämään taas uuden kasan kristalleja päästäkseen seuraavalle alueelle. Luonnollisesti tarvittavien kristallien määrä kasvaa edetessä – lopussa pelaaja muistaa vain edestakaiset tylsät keruureissut, eikä pelillisiä tai tarinallisia elämyksiä.

Tylsä tehtävärakenne pissii potentiaalisesti ihan mielenkiintoisen taistelujärjestelmän päälle. Ne kerrat, kun taistelee pomovastustajia vastaan, joutuu areenaa ja oman hahmonsa työkaluja käyttämään luovasti. Valitettavasti suurin osa on vain sitä perusmosien jauhamista uudelleen ja uudelleen. Niitä vastaan ei tarvitse välittää millä hahmolla pelaa tai mitä taktiikkaa käyttää. Kyse on vain ajasta ja jaksamisesta. Kun siihen yhdistää pelin tavan vaatia pelaajaa keräämään aivan kaikki, mikä tulee vastaan, ei se jaksaminen kestä kovinkaan pitkään.

Lue koko juttu: One Piece: Unlimited Cruise SP (3DS)

Lue myös

Dragons Dogma (PS3, Xbox 360)

Max Payne 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Bloodforge (Xbox 360)

Ghost Recon: Future Soldier (PC, PS3, Xbox 360)