UUSIMMAT

Naruto on uusi Twilight

06.08.2013 15:30 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila matkasi Naruton maailmaan ja koki siellä asioita, joita ei osannut odottaa. Kaikkein vähiten sitä, että alkujaan mangana syntyneen sarjan tuorein peliversio  tuntuu pelottavan monella tapaa Twilightilta.

Itse asiassa Naruto tekee ninjoille saman kuin Twilight vampyyreille. Se ottaa alkuperäisestä käsitteestä käyttöönsä lähinnä nimen ja jotain ideanpuolikkaita ja vääntää koko homman täysin päälaelleen. Ihan rehellisesti sanottuna ei tulisi mieleenkään arvata, että peli kertoo ninjoista, ellei sanaa hierottaisi pelaajan naamavärkkiin jatkuvasti.

Yhteistä Twilightin kanssa on myös tarinan taso. Sarjan mytologia on niin monimutkaista ja monitahoista, että aihetta ennestään tuntematon hukkuu terminologiaan ja tolkuttoman laajaan hahmogalleriaan. Vältän tarkoituksellisesti sanan rikas käyttämistä, koska sellaiseksi eeppiseksi tarkoitettua mutta varsinkin herkkyyttä tavoittelevina hetkinä suorastaan vaivaannuttavaa sekametelisoppaa on mahdotonta kehua.

Uskallan epäillä, että kolmas yhtäläisyys Twilight-sarjaan löytyy siitä, että yllä mainituista syistä huolimatta Naruto on kerännyt valtavan, fanaattisen fanijoukon. Jos reaktionne yllä lukiessa kulkee linjoilla ”setä ei nyt taaskaan ymmärrä yhtään mitään, setä on ihan tyhmä”, olette oikeassa. Setä ei ymmärrä. Ei sitten yhtään.

Lue koko arvostelu: Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 (PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 (PS3, Xbox 360)

Naruto: Broken Bond (360)

Naruto: Clash of Ninja Revolution (Wii) 

Naruto: Shippuden Ninja Council 3 (DS)

Naruto: Ultimate Ninja Storm (PS3)