Uusimmat

Natural Selection 2 valmistumassa – modattavin peli ikinä?

11.06.2012 13:00 Tero Lehtiniemi

Jo pienoiseksi ikuisuusprojektiksi muodostunut FPS-RTS-hybridi Natural Selection 2 alkaa pikkuhiljaa kuulua itestään. Ainakin tekijöidensä mukaa hyvää vauhtia valmistuvan pelin oma pelimoottori tulee samaisten tekijöiden mukaan olemaan myös kaikkien aikojen modattavin. Mitä tämä oikein tarkoittaa?

Natural Selection 2 on kulkenut pitkän tien. Unknown Worlds -niminen firma kerkesi työstämään peliä jo hyvän aikaa Valven Source-pelimoottorille, mutta dumppasi sen vuonna 2008 ja alkoi tekemään omaa Spark-nimistä pelimoottoriaan. Päätökselle, joka varmasti on viivästyttänyt jo vuonna 2006 julkistetun pelin kehitystä, on kuitenkin selkeä selitys.

PC Games -sivuston haastatteleman Unknown Worlds -pomo Hugh Jeremyn mukaan olisi naiivia väittää että firma pystyisi tekemään kaikkien aikojen parhaimman pelin. He sen sijaan uskovat pystyvänsä toimittamaan työkalut, joilla pätevämmät ihmiset voivat tehdä vaikka kaksin verroin paremman pelin. Esimerkkinä mainitaan CS ja Team Fortressit. Vaikka Jeremyn mukaan monet pelimoottorit ovatkin helposti muokattavia, eivät ne Sparkin tavoin tarjoa pelin täydellistä lähdekoodia käytettäväksi.

Koko haastattelu luettavissa PC Gamerin sivuilta. Muutenkin Natural Selection 2:lla pyyhkii ihan hyvin. Avaruusolentojen ja ihmisten väliseen sotaan keskittyvä moninpeli-RTS-FPS-hybridi on tällä hetkellä suljetussa betatestissä, ja julkaisua luvataan täksi kesäksi. Betatestiin pääseminenkin on helppoa: tarvitsee vain ostaa pelin n. 30 euron hintainen Steam-ennakkotilauspaketti.

Domen NS2-ennakko luvassa kunhan Unknown Worlds toimittaa koodeja tänne suurelle ja merkittävälle markkina-alueelle.

Natural Selection 2:n edistymisestä Domen toimitukselle vihjaisi, ei suinkaan tuntematon lukija, vaan Artturi Wiskari -niminen herrasmies. Kiitos ja anteeksi.

Lähde: PC Gamer

Lisätietoja: Natural Selection 2

Lue myös

E3 2012 päivästä päivään (osa 4)

E3Dome: Hello commander, in response to alien threat….

Suomalaiset pelit silloin ja nyt -näyttely esittelee suomalaista pelihistoriaa liki sadan vuoden ajalta

Voita upeat Tritton Primer -pelikuulokkeet – ja PS Vita, Prometheus ja…