Na’Vi vei miljoonan dollarin DOTA 2 -turnauksen voiton

23.08.2011 11:17 | Tero Lehtiniemi

Vaikka otsikosta ehkä muuta voisi kuvitella, kyse ei kuitenkaan ole millään muotoa James Cameronin käänteisrasismia hehkuttavan Avatar-elokuvan jalojen villien voitosta. Naurettavan lyhenteen taakse piiloutuu nimittäin Natus Vincere (Syntyneet Voittamaan)-niminen eSports-porukka, joka ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.

Viime viikolla Saksanmaalla järjestetyn Gamescom-tapahtuman yhteydessä pidetyn miljoonan dollarin Defense of the Ancients 2 -turnauksen voiton vei tosiaan yllä mainittu ukrainalaisporukka. Jengi on hommassa muutenkin mukana ilmeisen tosissaan, sillä Na’Vi on aiemmin niittänyt mainetta ja kunniaa muun muassa CS-rintamalla. Tämä vahvistaa jo aiempia huhuja siitä, että myös ukrainalaisilla olisi käytössään tietokoneita ja internet-yhteys.

Vitsit sikseen. Natus Vinceren voitto ei itse asiassa ole kovinkaan yllättävää, sillä esimerkiksi jo yllä mainittu CS-menestys ei ole ihan pienimuotoista: organisaatio voitti viime vuonna käytännöllisesti katsoen kaikki vähänkään merkittävämmät peliin liittyvät turnaukset, tänä vuonna menestys ei tosin ole ollut ihan samaa luokkaa. Jotain porukan omistautumisen asteesta kertonee sekin, että he asuvat kotimaassaan kaikki samassa talossa.

Videoita, infoa turnauksen kulusta sun muuta tarjolla DOTA 2:n virallisella turnaussivustolla.

Lisätietoja: Natus Vincere

Lähde: DOTA 2

Lue myös

The Dark Room – kaikkien aikojen hölmöin Amnesia-modi?

Merchants & Marauders (Lautapeli)

Notch: ”Jos piratisoit Ubisoftin pelin, se toimii vaikka ilman nettiyhteyttä”

Ubisoft iski taas: From Dust sisältää sittenkin haistattelu-DRM:n