Navi vei potin ja 27-kiloisen World of Tanks -MM-pystin

06.04.2014 20:51 | Jukka O. Kauppinen

World of Tanksin ensimmäiset MM-kisat on sitten pelattu loppuun Varsovassa, voiton päätyessä Natus Vincere -joukkueelle, tuttavallisemmin Naville. Lopullisessa finaalissa vastakkain oli kaksi venäläis/IVY-maiden joukkuetta, joista toinen pelaa ilmeisesti Euroopan liigassa, toinen taas IVY-liigassa. Ja kun joukkueissa on vielä sekaisin venäläisiä, ukrainalaisia ja ties keitä, niin on aika vaikea sanoa mille mantereelle tai maahan voiton uskaltaisi sanoa menneen. Mutta Naville kuitenkin.

Ennen lopun lopullista finaalia Red Unity murskasi filippiiniläisen PVP Superfriends, joka kuitenkin valtasi yleisön ja turnauksen järjestäjien sydämet niin perusteellisesti, että tiimin kapteeni Batman nimettiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Navin ja Virtus Pron välistä finaalia ei voi kuitenkaan sanoa millään tapaa tasokkaaksi. Siinä missä viidestä erästä ensimmäinen meni todella hienosti Naville taitavan ja tehokkaan hyökkäyksen merkeissä, niin seuraavat kolme erää olivat parhaimmillaankin onnetonta makkaranpaistoa ja nynnyilyä. Jopa niin munatonta, että yleisökin buuasi äänekkäästi kolmannen tasapelierän jälkeen. Ja ainakin omasta mielestäni viimeinen, ratkaiseva erä meni väärälle joukkueelle, sillä Virtus liikkui kentällä aktiivisemmin ja rohkeammin. Navi enimmäkseen möllötti ja vähän liikuskeli. Jos tämä porukka on maailman paras WoT-tiimi, niin ei kyllä ole taktinen taso kovinkaan korkealla.

Saati yleisön viihdyttävyys. Ymmärrän hyvin miksi Wargamingin eSports-pomot mietiskelivät haastattelussa pelin viihdyttävyyttä katsojien ja urheilun kannalta – millä keinoin peli saadaan pidettyä elävänä ja kiinnostavana? Millaisilla tempuilla, päivityksillä ja sääntöviilailuilla peli elää, eikä junnaa tylsänä camppimisenä?

Vaikka turnauksen voitto ei ehkä ollut finaaliottelun kannalta ansaittu, niin kansa sai silti mitä halusi: hienoa viihdettä roppakaupalla. Ottelusali, valtava elokuvateatteri, oli nurkkiaan myöten täynnä sunnuntain aikana, ja ulkopuolelle jäi runsaasti halukkaita katsojia, jotka vain eivät mahtuneet sisään.

Enemmän WoTtailua kunhan täältä reissusta tokenee, kuvat ja videot on käyty läpi ja ylipäätään ehdin palata kotimaahan. Ensin kun pitää kiertää toiselle peräkkäiselle työmatkalla, välillä kotona käytättä.

Lisätietoja: http://www.twitch.tv/wgleu

Lisätietoja: http://thegrandfinals.com/

Lisätietoja: http://eu.wargaming.net/

Muropaketin uusimmat