Nelivaljakkohevostelua Rooman valtakunnan malliin – arvostelussa Qvadriga

28.06.2014 10:00 | Jukka O. Kauppinen

JOK tykkää hevosista. Ihan syystäkin ja suvun perinteiden velvoittamana. Ei siis ihme, että nelivaljakkokisaaminen Rooman valtakunnan malliin maistui.

Parhaimmillaan Qvadriga on vuoropohjaisena strategiana kampanjassa, jossa hepotallia johdetaan kisasta toiseen. Kun lähtökumahdus kajahtaa, valjakot kiitävät lähtöruuduistaan radalle ja pelaaja aloittaa kolmen kierroksen mittaisen taktikoinnin. Sisärata on vaarallinen ratojen jyrkissä 180 asteen kaarteissa, ulkorata on taas hitain. Keskellä olisi hyvä kompromissi, mutta silloin joutuu helpoimmin muiden pommituksen kohteeksi. Haastetta piisaakin – kiihdytä, jarruta, vaihda ratoja, piiskaa vastustajan kuskilta taju kankaalle, varo heidän hyökkäyksiään. Kestävätkö hevoset piiskaa toiseksi viimeisellä suoralla vai säästänkö viimeisen kirin vasta loppusuoralle?

Entä vaunut? Kaksi neljästä hevosista on jo vaipunut keltaiselle, vaunujen oikea rengas lonksaa punaisella ja takaa tulee viereisellä radalla pirun kovaa kunnon sotavaljakko, jonka yksi tönäisy riittää tappamaan reunahevoseni. Eikä karkuunkaan uskalla yrittää, sillä piiskaus saattaa teilata paskalla tuurilla heikoimman hevosen, kiihdytys irroittaa heikon pyörän tai edessä häämöttävä mutka hajottaa vaunut atomeiksi.

Lue koko arvostelu: Qvadriga (PC)

Lisää aiheesta

Hevoset – Riesa vai resurssi 

Lataa tästä ilmainen hevospeli! 

Minecraftin tekijä julkaisi pelin hevosesta 

My Riding Stables 3D (3DS) 

Muropaketin uusimmat