UUSIMMAT

Neljän päivän pelimaraton sokeutti kiinalaispelaajan

12.01.2010 10:00 | Tero Lehtiniemi

Pelien aiheuttamien haittavaikutuksien lista on pitkä ja epätodenmukainen. Väkivaltaisuutta, mielisairauksia, impotenssia, syrjäytymistä, lihavuutta ja fasistisia ajatuksia. Nyt tälle vauhkoojien listalle on ehdolla uusi yrittäjä. Mikäli Kiinasta kantautuvat huhut pitävät paikkansa, voivat pelit aiheuttaa myös sokeutta.

Tarina kertoo, että Xu-niminen kiinalaishemmo ajautui eräänä kauniina iltana riitaan vaimonsa kanssa, ja paineli tuohtuneena pelaamaan paikalliseen nettikahvilaan. Pikku pelisessio venähti kuitenkin 96-tuntiseksi, ja tämän jälkeen Xu väitti sokeutuneensa. Meidän kaikkien onneksi Xu:n sokeus oli kuitenkin ainoastaan väliaikaista, Xu:n tapauksessa onneen tosin vaikuttaa lienee se, minkä näköinen pirttihirmu neljän päivän pelimaratonin jälkeen kotona odotti. Jos odotti.

Joka tapauksessa tällä voi olla kauaskantoisia seurauksia. Esimerkiksi pelien manuaaleihin olisi tästä lähtien syytä lisätä varoitus siitä, että neljän päivän yhtäjaksoinen pelaaminen saattaa aiheuttaa väliaikaista sokeutta. Mitä, eikö lisätä? No ei sitten.

Koko stoori täältä: Man Goes Blind Playing Computer Games

Lue myös

Star Wars: The Old Republic ensi vuonna?

Infinity Ward hylkää Modern Warfaret

2010: Xboxin vuosi

Maksa mitä jaksat, tue hyvää suomipeliä