UUSIMMAT

NES-konsolilla saunaan: Juhannussauna 2016

28.07.2016 17:30 | Jukka O. Kauppinen

Suomi ei ole ollut koskaan suurvalta Nintendo-pelien kehittäjämaana. Vielä vähemmän NES-pelien luojina. Mutta nytpä tarjolla on ehkä kaikkien aikojen ensimmäinen peli Nintendon vanhalle matolaatikolle, NESille.

Ja hupaisasti se on peli hyvin, hyvin suomalaisesta ilmiöstä. Juhannuksesta ja juhannussaunasta.

Nousu.net-saitin artikkelia lainaten,

Itse peli on melko simppeli ja siinä tarvitsee käyttää NES-ohjaimen A- ja B-painikkeita; toisesta otetaan huikkaa oluesta, joka jäähdyttää saunaäijää ja estää kuoliaaksi palamisen, ja toisesta heitetään tietysti lisää löylyä kiukaalle. Saunominen on kuitenkin hyvin vakava asia ja kun saunotaan, niin se tehdään kunnolla, tämän johdosta vääjäämätön kuolema vaanii jatkuvasti saunojaa, eikä saunasta poistuta kuin kuoleman kautta.

Suomalaisille tyypilliseltä mustalta huumorilta ei siis missään vaiheessa vältytä. Esitellään pelissä myös korutonta ja alastonta pikselimuotoista miehen kehoakin. Ensimmäinen kerta kun allekirjoittanut on nähnyt pikselikullin NES:n tuottamana, jotenka peli selkeästi rikkoo jotain raja-aitoja, mutta kukapa vaatteet päällä nyt sanoisikaan, joten ainakin haettu realismi on saavutettu.

Vahvasti tee-se-itse-hengessä kasattua peliä tehtiin 50 kappaleen painos, joka loppuunmyytiin saman tien netin retroryhmien kautta.

Lue juttu: Nousu.net: Juhannussauna 2016 – Nyt saunotaan munasillaan!

Nintendo NES
Kaikki jutut aiheesta