NetDevil käräjille Jumpgate Evolutionista

11.12.2010 18:05 | Jouni Mäki-Panula

Codemasters on vetänyt NetDevilin ja sen emoyhtiön Gazillion Entertainmentin oikeuteen Jumpgate Evolutionin viivästymisen vuoksi. Jumpgate Evolutionin julkaisija Codemasters on näet ilmeisen tympääntynyt peliä kehittävän NetDevilin hidastelusta.

Firmojen välisen sopimuksen mukaan NetDevilin oli määrä toimittaa Jumpgate Evolution Codemastersille 24. helmikuuta 2009 mennessä, vaan eipä ole peliä näkynyt vieläkään.

Codemasters vaatiikin NetDevililtä nyt takaisin 1,4 miljoonaa dollaria, jolla julkaisija tuki Jumpgate Evolutionin kehitystyötä. Lisäksi korvauksia vaaditaan pelipalvelinten, sivuston, yhteisötiimin ja muiden tukipalveluiden pystyttämisestä.

Jumpgate Evolution on avaruuteen sijoittuva massiivitoimintapeli, jonka piti ilmestyä viime vuoden kesäkuussa. Alkuperäinen Jumpgate julkaistiin PC:lle vuonna 2001.

Lisää aiheesta

Jumpgate Evolution – Eliten ja EVEn haastaja ensikosketuksessa

Kuka muistaa vielä Jumpgate-massiivimoninpelin? Realistista avaruuslentelyä, ohjattuja tapahtumia ja Elite-henkistä meininkiä tarjonnut peli oli poikkeuksellinen ja monin tavoin kunnianhimoinen tuotos. Peli ei kuitenkaan koskaan saavuttanut kovin suurta suosiota, lähinnä vaikeutensa, verkkopelien nuoruuden ja pelin pyöritykseen liittyneiden erinäisten ongelmien vuoksi.

Tekijäfirma Netdevil on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa työstänyt pelille jatko-osaa. Jumpgate Evolution hylkää edeltäjänsä armottomuuden ja realismin tavoittelun, pyrkien sen sijaan tarjoamaan viihdyttävää ja helposti lähestyttävää avaruussotaa. Kävimme Kööpenhaminassa kuulemassa, mistä oikein on kysymys.

Lue myös

Gran Turismo 5 (PS3)

Offline-pelit ovat historiaa

Red Orchestra 2 uhoaa: pieksämme Call of Dutyn

San Andreas vie Rockstarin taas oikeuden eteen

Muropaketin uusimmat