Uusimmat

Netflix saattaa seuraavaksi yrittää samaa temppua, missä Google Stadia epäonnistui

Kuva © Netflix

19.10.2022 16:04 Muropaketin toimitus

Netflix on vahvistanut tutkivansa pilvipelaamisen mahdollisuuksia, mutta tarkkoja suunnitelmia yhtiö ei paljasta.

Google Stadia oli suuri pelinavaus pilvipohjaisessa pelaamisessa, mutta kuten aiemmin kerroimme, epäonninen pelialusta suljetaan jo tammikuussa, vain parin vuoden elinkaaren jälkeen. Pilvipelaaminen nähdään kuitenkin pelialan tulevaisuuden teknologiana, ja myös Netflix kertoo tutkivansa sen mahdollisuuksia.

Kuten Comic Book kertoo, on Netflixin pelipuolen varajohtaja Mike Verdu puhunut hieman yhtiön suunnitelmista. Verdu kertoi TechCrunch Disruptissa, että yhtiö ”tutkii vakavasti pilvipelaamista”, mutta sen tarkoitus ei ole lähteä suoraan kilpailuun pelikonsoleiden kanssa.

”Se lisää palvelun arvoa”, selitti Verdu. ”Emme yritä saada ketään korvaamaan pelikonsolinsa. Se on täysin eri bisnesmalli. Toivomme, että ajan kanssa siitä tulee luonnollinen tapa pelata pelejä missä tahansa oletkin.”

Netflixillä on jo tarjolla pelejä, jotka kuuluvat suoratoistopalvelun perushintaan, mutta vain pienen joukon tilaajista on raportoitu pelaavan niitä säännöllisesti. Suoratoistojätti panostaa kuitenkin entistä enemmän peleihin, ja aivan hiljattain kerroimme Netflixin perustaneen oman pelistudion Helsinkiin.