Uusimmat

NetHack-aiheista ohjelmaa Finnconissa

03.07.2007 12:04 Muropaketin toimitus

Pohjoismaiden suurimmassa science fiction – ja fantasiakokoontumisessa Finnconissa pääsee 14.-15. heinäkuuta tutustumaan myös NetHackin, tuon klassisen merkkipohjaisen tietokoneroolipelin maailmaan.

NetHack on Rogue- ja Hack-peleistä kehittynyt lähes kaikille käyttöjärjestelmille saatava ilmainen ja vapaa peli, jota monet ovat kokeilleet mutta harvat päässeet läpi. Yendorin amuletin noutaminen syvän luolaston pohjalta on vaikea tehtävä – eikä vähiten siksi, että peliä pelataan tekstimoodissa, viivojen toimiessa seininä ja eri kirjainten esittäessä pelottavia luolaston hirviöitä. Mielikuvituksen näytellessä tärkeää roolia voi esimerkiksi h- tai q-kirjain saada sydämen lyömään tyhjää yön pimeinä tunteina…

Finnconin varsinaisessa ohjelmassa on sunnuntaina kello 15-16 Päärakennuksella esitelmä NetHackin maailmasta ja sen hirviöistä. Jo lauantaina on kello 11-13 Kirjailijatalolla NetHack-pelaajatapaaminen, jonne sopii tulla (vaikka anonyymisti) kertomaan tarinoita erityisen typeristä kuolemista ja uskomattomista ihmepelastumisista.

Lauantai-illan naamiaisissa Bar 68:ssa ohjelmassa on muun muassa chaos costuming -kilpailu turistiteemalla! Olitpa sitten Terry Gilliam -fani, NetHackin pelaaja tai vaikka oikea turisti, kerrankin voit pukeutua matkailuläheisen teeman mukaan.

Muuhunkin Finnconin ohjelmaan kannattaa tutustua: mukana menossa ovat Star Wreckin tuottajat, Taisteluplaneetta Galactica -väittely ja pelottavalta kuulostava animekaraoke. Jyväskylän yliopiston ja sen ympäristön tilat ovat loistavat scifi-kokoontumiselle.

http://www.finncon.org/

Muropaketin uusimmat