UUSIMMAT

Netti vei mukanaan, lapsi kuoli nälkään

05.03.2010 13:22 | Jukka O. Kauppinen

Eteläkorealainen pariskunta lankesi perusteellisesti virtuaalimaailmojen houkutuksiin, jotka olivat paljon kiinnostavampia kuin todellisen elämän antimet. Valitettavasti siinä sivussa unohtui lapsenhoito – ja pariskunnan kolmikuukautinen vauva kuoli nälkään.

41- ja 25-vuotiaat unohtuivat Prius Online -morpin uumeniin, kun molemmat menettivät työnsä ja omien sanojensa mukana ”kadottivat elämänhalunsa”. Virtuaalimaailma tarjosi sen sijaan elämyksiä ja nautintoja, etenkin kun Prius-pelissä pelaajilla on seuranaan Anima-niminen nuori tyttö. Anima kulkee pelaajien mukana, auttaa heitä, kasvaa pelaajien mukana ja kehittyy pelaajien toimien mukaan. Myös Animan persoonallisuus muuttuu, riippuen miten häntä kohdellaan.

Verkkopelin lumo oli kuitenkin niin voimakas, että pariskunta vaivautui ruokkimaan vauvaansa vain kerran päivässä, viettäen sitten puolet vuorokaudesta pelikahvilassa nettiseikkailunsa ääressä. Sen johdosta vauva kuoli kolmen kuukauden iässä aliravitsemukseen.

Aasialaiset ovat verkkoroolipelien suurkuluttajia, joskus ylenmääräisestikin. Noin kerran vuodessa raportoidaan verkkopeliensä ääreen kuolleista pelaajista, jotka ovat menehtyneet nälkään tai silkkaan liikkumattomuuden aiheuttamiin komplikaatioihin. Toiset ovat taasen peleistään niinkin ärhäkköinä, että pelien sisäiset klaanit ovat järjestäneet joukkotappeluita.

Lähde: S Korea child ’starves as parents raise virtual baby’

 

Lue myös

Bayonetta-haastattelu: ”halusimme tehdä jotain erilaista ja seksikästä”

Eve Online opettaa: talous vaatii avoimuutta

Menevätkö pelileffat nyt liian pitkälle: tulossa Missile Command, Asteroids, jopa Space Invaders…

There it goes – muinainen virtuaalimaailma syöksyy tuhoon

Muropaketin uusimmat