Nettihäiriköt ahdistelivat naistoimittajan pihalle pelialalta

04.09.2014 17:30 | Miikka Lehtonen

Pelimaailman hullut päivät sen kuin jatkuvat. Zoe Quinnista alkunsa saanut kausti on vaatinut taas uuden uhrin, kun pitkän linjan pelitoimittaja on ahdisteltu ulos pelialalta.

Tapahtui muutamaa viikkoa sitten: indiekehittäjänä tunnettu Zoe Quinn joutui ikävään välikäteen, kun hänen entinen poikaystävänsä pamautti auki väitteiden vyyhdin, jossa Quinnia syytettiin manipuloivasta käytöksestä, seksin vaihtamisesta positiivisiin juttuihin ja ties mistä muista ikävistä asioista. Quinn sai niskaansa todellisen paskamyrskyn, jossa aiheellinen kritiikki, kysymykset medialle sopivasta käytöksestä ja sen selvittäminen, mitä — jos mitään — oli oikeasti tapahtunut, unohtuivat hetkessä kun vihapuhe valtasi näyttämön.

Tästä jatkettiin jo pitkään vihapuheiden kohteena olevan mediakriitikko Anita Sarkeesianin kimppuun. Sarkeesian on kokenut säännöllistä ja aktiivista häirintää siitä lähtien, kun hän ryhtyi keräämään Kickstarterin välityksellä rahaa naisten roolia peleissä ja pelaamisessa käsittelevää videosarjaansa varten. Sarkeesian ajettiin evakkoon kotoaan ja poliisit tutkivat nyt uhkauksia, joissa tuntematon ja osoitteet selvittänyt häirikkö lupasi tulla raiskaamaan ja tappamaan Sarkeesianin ja jatkaa sitten tämän vanhempien kimppuun. Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan uusia kohteita tuntuu löytyvän helposti ja jatkuvasti.

Uusin heistä, Jenn Frank, oli pitkän linjan pelitoimittaja, joka tuli tunnetuksi 1Up-pelisaitilta. Frank kirjoitteli pitkään saitille erityisesti retro- ja roolipeleistä ja esiintyi usein myös saitin mainioissa podcasteissa. Niistä hän tuli minullekin tutuksi ja seurasin Frankin uraa innolla myös sen jälkeen, kun 1Up sulki useiden omistajanvaihdosten jälkeen ovensa.

Nyt ura näyttää olevan ohi. Frankin viimeiseksi kirjoitukseksi jäi Guardian-sanomalehden tilaama kolumni, jossa hän pohti häirintää ja pelaajien keskuudessa vellovaa naisvihaa. Kävi nimittäin niin, että lehden omat asianajajat olivat katsoneet, ettei Frankin juttuunsa liittämää disclaimeria hänen yhteyksistään Sarkeesianiin ja Quinniin tarvinnut liittää kolumniin. Se kun ei promotoinut kummankaan tuotteita tai tavoitellut rahallista etua, eikä mitään suurta ja dramaattista paljastettavaa edes ollut, joten lakimiesten mukaan mitään epäilyäkään väärinkäytöksistä ei ollut. Suuri yleisö tulkitsi tapahtuneen juuri päinvastoin.

Palautteen mukaan tässä oli todiste siitä, että pelitoimittajat ovat korruptoituneita ja yrittävät vain promotoida kavereitaan hinnasta piittaamatta. Frankin epäonneksi netissä on parhaillaan käynnissä kampanja, joka omien sanojensa mukaan pyrkii paljastamaan pelialalla vellovaa korruptiota, mikä onkin ihan jalo tavoite. Pengottavaa ja arveluttavia juttuja riittää, vaikka ehkä asiat eivät olekaan niin synkkiä kuin miltä ne joskus vaikuttavat, eivätkä ristiretkeläiset tule paljastamaan mitään kansainvälistä salaliittoa, koska sellaista ei ole olemassakaan.

Valitettavasti kampanjan keinot vain ovat hieman arveluttavat, sillä pääasiallinen ase tuntuu olevan kaikkien epäiltyjenkin niskaan syydetty viha ja paska, kunnes nämä eivät yksinkertaisesti enää jaksa, vaan jättävät työnsä tai ainakin poistuvat näkyviltä. Ja kun päätöksiä kohteista tehdään nimiä Twitterissä huutelemalla niin ihmekös se, että välillä vähän rapatessa roiskuu ja viattomat pääsevät maalitauluiksi. Niin nytkin. Frank sai niskaansa sen kuuluisan ruskean aallon. Twitterin ja sähköpostin välityksellä tuli vihaa ovista ja ikkunoista häirintäpuhelujen saattelemana.

”Hups, vittuilimme viattoman naisen ulos pelialalta. Kerrankos näitä sattuu!”

Kun vielä hänen sähköpostitililleen ja puhelinkohtakteihinsa yritettiin murtautua, Jenn Frankille riitti. Hän katsoi, ettei hänen intohimonsa ja halunsa kirjoittaa peleistä ollut pitkään jatkuneen ja suoranaiseksi vihaksi paisuneen häirintäkampanjan arvoista ja ilmoitti lopettavansa pelitoimittajana.

Tämä on harmi moneltakin kannalta. On toki todella masentavaa, että jälleen yksi nainen on vaimennettu vihan ja häirinnän avulla. On myös suunnaton harmi, että menetämme näin kiinnostavan ja arvokkaan äänen. Kaikkein ahdistavinta silti on se, että Jenn Frank ei ollut tehnyt yhtään mitään väärää. Zoe Quinnin ja Anita Sarkeesianin tapauksissa ahdistelijat verhoutuivat olevinaan jaloihin tarkoitusperiinsä ja käyttivät enemmän tai vähemmän hihasta temmottuja tekosyitä oikeutuksena sille, miksi naisille läheteltiin raiskausuhkauksia ja tappoviestejä. On tietenkin selvää, että mitkään syyt eivät olisi vihakampanjaa oikeuttaneet, mutta uusin keissi tuntuu vielä epäreilummalta. Jenn Frankin tapauksessa mitään tekosyyn kaltaistakaan ei ole olemassa. Joku vain päätti, että hän olisi hyvä kohde ahdistelulle ja sitten sitä riittikin koko rahan edestä.

Jokainen voi nyt taas tahollaan miettiä taustalla olevia syitä ja seurauksia, sekä sitä julkisuudessa usein kuultua kommenttia, ettei tässä ole kyse sukupuolesta. Ehkei yksistään. Ehkä mies saisi niskaansa vihaa painostaan, ihonväristään, kampauksestaan, seksuaalisesta orientaatiostaan tai muista asioista. Tämäkään ei olisi hyväksyttävää, alkuunkaan. Mutta kun häirinnän kohteeksi valikoituu kerran toisensa jälkeen naisia, on päivänselvää, että monille naiseus on syystä tai toisesta punainen vaate, johon sitten tartutaan kun tekosyy siihen löytyy. Innolla, vihalla ja inhottavasti. Itse en aio sitä vieläkään hyväksyä, vaan aion asiasta puhua jatkossakin, niin kauan kuin minulla on siihen tilaisuus. Kuten Jenn Frank viimeisessä kolumnissaan kirjoittaa, kyse on lopulta meitä kaikkia koskevasta ongelmasta.

Jenn, ole hyvä. Lava on sinun, ainakin vielä tämän yhden kerran.

”Joku yritti äskettäin ja selittämättömästi hakkeroida sähköpostini ja puhelinkontaktini. Tämä on pelottavaa edes kirjoittaa ja joudun tunnustamaan, että olen nyt vähän puolueellinen. Olen nimittäin kauhuissani. Olen työskennellyt alalla yhdeksän, ei toki täydellistä, vuotta. En ole ikinä väittänyt olevani täydellinen. Minun arvoni ja uskomukseni, että solvaus ei saa, eikä voi tulla ”normaaliksi”, ”hyväksyttäväksi” tai ”odotettavaksi” on ristiriidassa sen kanssa, että voi luoja, miksi ne tekevät näin, mitä tässä on järkeä, älä anna minun joutua maalitauluksi.

Minun häpeämätön rakkauteni videopelejä, kollegoitani ja työtäni kohtaan on ristiriidassa tuntemani kauhun kanssa.

Katsokaas, parhaat ja menestyneimmät vihakampanjat tähtäävät korkealle. Joillekin ei riitä vain yhden, kahden tai muutaman naisen ahdistelu. Tavoitteena on pelotella kaikki naiset ulos pelialalta, riippumatta siitä, mitä he kirjoittavat, filmaavat, luovat tai tuottavat, ja lisäksi pelotella kaikkia, jotka tukevat heitä.

Kuten Slaten David Auerbach totesi, ’muistakaa, että Quinnin kimppuun käyminen ajaa pois myös seuraavan Kim Swiftin’. Tämä olisi siis se sama Kim Swift, joka oli tekemässä Portalia, yhtä kaikkien aikojen parhaista peleistä. Voiko tätä jalompaa tarkoitusperää kuvitellakaan?

Ja vielä yksi juttu. Kun ahdistelette naisia, muistakaa vannoa, että kampanjanne ei liity sukupuoleen. Tavallaan se ei liitykään. Jatkuva ahdistelu ei tunnusta sukupuolta, rotua, uskontoa tai uskomusta. Se satuttaa kaikkia.”

Lisätietoja: Jenn Frankin kirjoitus

Lisää aiheesta

Väkivaltaiset uhkaukset ajoivat mediakriitikon evakkoon kotoaan

Yksi mätä omena ei pilaa koko satoa 

Nainen yritti julkaista pelin ja joutui ahdistelukampanjan uhriksi

Keskustelu

Lukekaapa oikein ajatuksella tämä Miikan jo linkkaama Brendan Keoghin kirjoitus:

https://overland.org.au/2014/09/game-of-moans-the-death-throes-of-the-male-gamer/

Ja verratkaa sitä tähän tuoreeseen Susanna Ukkolan kirjoitukseen Ylen sivuilla kosmetiikkateollisuuden suhteesta kauneus ja terveys lehdistöön:

http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_lorealin_pikku_kirjurit/7458287

Aikuisina ihmisinä osaatte varmaan nähdä yhtäläisyydet kahden eri alan toimittajien ongelmien välillä. Sen jälkeen on helppo ymmärtää, miten pahasti metsässä #Gamergate-porukka on etsiessään ”korruptiota” ja ”suosimista” indiekehittäjien ja journalistien välisistä ”kontakteista”, kun 3A:n pelifirmat kustantavat mainoksillaan koko pelijournalismin. Siellä se oikea riippumattomuuden dilemma pyörii, eikä siihen oikein ole mitään yksiselitteisen hyveellistä ratkaisua.

@26
Ja kuinka nämä viestit eroaa esim. miljoonista miehille lähetetyistä ”suck my dick, fag” -tyyppisistä viesteistä joita löytyy pienellä googletuksella tuhansia? ”Ur hott” tyyppiset viestit ovat varmaan suurin osa joltain kiimaisilta 14v-pojilta ja vaikkeivat olisikaan niin onneksi näitäkin varten on ignoraus ja blokkausmahdollisuudet olemassa.

Postauksesta numero 30. tulikin mieleen tämä molemminpuolin tapahtuva punarengastus ja kaikenmaailman yleistäminen ja lähdekritiikki tai lähinnä sen puuttuminen. Esimerkiksi: http://foxmage.com/harassmentemail.png tästähän äkkiä vedettiin johtopäätökset että koko miljoonapäinen porukka joka vierailee 4chanissa on kauhea naistenvihaaja ja raiskaaja. Kun taas todellisuudessa kymmenisen replyistä haukkuu postaajan idiootiksi, muutama naureskelee kuinka kuvat ovat sattuneet menemään hauskasti ja yksi on vastaus samaiseen postaukseen vanhemmasta threadista. (http://archive.moe/v/thread/261371267/#261372435 ). Ja tahdon vieläkin korostaa että tätä tapahtuu (kuten aina) molempien osapuolien toimesta mutten jaksa tässä alkaa niitä sen kummemmin kaivelemaan, eiköhän jossain tämän sivun linkeistä esimerkkejä löydy.

Ongelmahan tässä on juurikin se että kumpainenkin puoli poimii vain ne itselleen sopivat kirjoitukset/postaukset jne. joita sen kummemmin tarkastelematta sitten se tuhatpäinen yleisö sitten vain jakelee ja huutelee eteenpäin. Sitten vielä nämä todelliset sankarit jotka oikein etsimällä etsivät ammuksia ja ainakin yrittävät nostaa hulabaloota melkein tyhjistä asioista (eräs vaaleanpunainen Vita tulee mieleen).

Onko sitten pelialalla tai lähinnä pelaajien puolella jotain yleistä naisvihaa? En usko. Onko pelaajien joukossa sitten naisvihaajia joiden mielestä jokainen nainen kuuluu nyrkin ja hellan väliin? Aivan varmasti. Pelejä pelaa kaikenikäiset, -väriset ja -kokoiset ihmiset joten varmasti joukossa on täysiä kusipäitä, naisvihaajia, rikollisia jne. Uskon että kyseessä on silti se internetin iloinen ilmiö että idiootit löytävät helposti samalla aallonpituudella olevia ihmisiä.

Olen pelannut porukoissa joissa on ollut naisia mukana, WoWin raidit tulevat ensimmäisenä mieleen. En ole kertaakaan kuullut että näissä porukoissa olisi minkäänlaista häirintää ollut tai että joku olisi lopettanut sellaisen takia. Toki siellä saattoi välillä lentää joku tissi- tai keittiövitsi tai vastaavaa mutta ihan samalla tavalla miehiä haukuttiin leikkimielessä pienimunaisiksi ja lihaviksi, ja ihan kummankin sukupuolen toimesta. Tämän takia mielestäni on hassua kun joku vieläkin jaksaa pyöritellä päätään kun jossain pelissä sattuu naisääni kuulumaan. Muutaman kerran on Dotan puolella sattunut tyttö/nainen samalle puolelle joka on ihan rohkeasti puhunut mikkiin. Yhdessä näistä kerroista oli sankari mukana joka alkoi heti laukomaan huorapaskaa yms. ja ansaitsikin nopean muten. Muuten porukka ei ole sen kummemmin reagoinut, ainakaan niin että se olisi pelin puolella näkynyt.

Mainitsen myös että on hauskaa kuinka ihmiset tunnostavat ajattelevan että kaikki jotka eivät pidä Anitan ja kumppaneiden perseilystä ovat valkoisia miehiä. Kun taas vähän avaa silmiään niin huomaa että myöskään kaikki naiset eivät tätä paskaa purematta niele. Tässä pari ihan hyvää postausta: http://j-k-degoya.tumblr.com/post/96600027121/musings-on-notyourshield-a-last-word-on-zoe-why ja http://tenaflyviper.tumblr.com/post/96584335785/notyourshield-the-gamergate-saga-continues

Vaikka tämän postauksen punainen lanka katosi varmaan ensimmäisen lauseen jälkeen niin tulipahan avauduttua.

Esim. täältä voi aloittaa peruskurssinsa: http://fatuglyorslutty.com/

5.9.2014 klo 13.37, eDome/Miikka

voi tietysti ihan tämmöselle suomalaiselle boardille mennä kuin murobbs(PC, PS4, Xbox One & Wii U – yhteinen väittelyketju. ) ja varsinkin yhteen väliin sielä oli kaikkia niin rinkirunkkauksesta sun muuta mutta eipä sieläkään ihmiset saanu edes bannia siitä

@39 Saat toki määritellä omaa ja muiden pelaajuutta ihan kuten haluat–ja muilla on sama oikeus. Väliä millään niistä ei ole. Toisin kuin vaikka hitsaajan pätevyydellä.

Aiempi kirjoituksesi oli hyvä. Ja silti ainakin minulle lopulta epäolennainen. Frankia en tunne, Quinnin yksityiselämästä olen kuullut jo liikaa, Sarkosianiin en edes tahdo tutustua. Mutta vaikka olisivatkin minkälaista reikäpäisyyttä osoittaneet, ei se oikeuta uhkailuun. ”I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.”

Onko pelaajissa naisvihaa? Miksi ei olisi. Mitä tahansa pelifoorumia seuratessaan joutuu toteamaan, että pelaajissa (ja netissä ylipäätään) on kovin paljon vihaa. Aiheen ei edes tarvitse olla kovin merkityksellinen, ja sukupuoli se vasta vihaa aiheuttaakin, ref. melkein mikä tahansa uskonto. Vaan enpä taida mikään debatti asiaa ratkaisevasti muuttaa.

On se vain kummallista, miten porukka yrittää selittää, että pelialalla ei ole mitään naisvihaa tai ainakaan kirjoittaja itse ei ole naisvihamielinen. Kuitenkin samaan aikaan ”valkoritari”-nimitystä ei käytetä vihjauksena, että ”valkoritari” tekisi kategorisesti väärin asettuessaan isällisesti puolustamansa naisen yläpuolella, vaan vihjataan jonkun kavalan naisen saaneen naaivin ”valkoritarin” tossunsa alle katalilla valheillaan.

Tosaalta se on aika ymmärrettävä reaktio, koska toinen näkökulma asiaan on, että puolustaessaan naista, ”valkoritari” ei nouse ainoastaan naisen yläpuolelle, vaan nostaa samalla myös oman miehisyytensä pilkkaajan miehisyyden yläpuolelle, kieltäen näin pilkkaajan oikeuden määrittää pilkaamalla naisen paikan maailmassa. Nuhtelullaan ”valkoritari” siis kieltää pilkaajan miehisyyden, johon tähän voi vastata joko myöntymällä ja poistumalla paikalta häntä koipien välissä, tai haastamalla ”valkoritarin” miehisyyden, esimerkiksi vihjaamalla hänen olevan vain naisten huiputtama tohvelisankari.

Semmoinen hajatelma…

@Weteraani, oletan että tarkoitit minua, etkä kommentoija nro 17.

Ei minusta kaikkia näitä nykyajan interaktiivisia elokuvapelejäkään voi oikeiksi peleiksi kutsua. Ovathan Pasianssi ja Facebook-pelit tietysti pohjimmiltaan pelejä, mutta minä sidon pelifaniuden ja ”gamer” -nimikkeen ihan auttamattakin elektronisiin, oppimiskäyrän tai valintoja sisältäviin peleihin, joilla on jotain sanottavaa. Pasianssihan on vain korttipeli, joka on käännetty tietokoneelle ja suuri osa Facebook-peleistä ja mobiilipeleistä on 10 minuuttia kerrallaan nautittavaa turhakeviihdettä, jossa pääsee pidemmälle maksamalla oikealla valuutalla. Niistä myös puuttuu usein täysin minkäänlainen taiteellinen ilmaisu, mikä on mielestäni erittäin olennaista todelliselle pelille.

Tavallisesti argumentoidaan, että pelaaja (tai ”gamer”) on kuka tahansa sellainen, joka itseään niin haluaa kutsua. Mutta toisaalta, pelaajakulttuurin historian aikana tähän nimikkeeseen on liittynyt enemmän intohimoa ja tae osaamisesta ja tiedosta. Jos kirjoittelet pöytälaatikkoon novelleja tai puolikkaan romaanikässärin, et oikein voi kutsua itseäsi kirjailijaksi. Jos et ole käynyt hitsaajan ammattitutkintoa, et oikein voi kutsua itseäsi hitsariksi, vaikka olisitkin pari saumaa hitsannut. Tai jos olet soittanut joskus 8-vuotiaana viulua ja lopettanut sitten, et voi oikein kutsua itseäsi viulistiksi.

Miksi siis täysin peleistä tietämätön ja niille omistautumaton ihminen voi perustaa youtubeen kanavan, postata pari aivotonta ”lets play” -videota kompuroinneistaan jossain Minecraftissa ja sitten kutsua itseään ”gameriksi”?

Ja tällä samalla logiikalla 10 minuutin jaksoissa pelattavat rahasampotiluliluFacebook/mobiilipelit eivät minusta ole oikeita pelejä.

Mitä nyt itse selvää muutama päivä sitten otin, niin Zoe Quinn oli ainakin kaikkea muuta kuin uhri. Melkein kaikkeen väitettyyn, seksihuhuihin ja muihin, löytyy painavia todisteita. Sukupuolella ei myös ollut mitään tekemistä koko tapauksen kanssa, vaan tämä henkilö itse asiassa jopa pilasi erään naisille suunnatun pelitempauksen. http://knowyourmeme.com/photos/814183-quinnspiracy

”monelle – ei välttämättä kaikille”

Voi hyvä luoja mitä asenteellista ripulia tämä taas on (tosin arvasihan sen jo otsikosta, että kuka on kirjoittanut ja mitä). Joo, ihan oikeassahan sinä Miikka taas kerran olet, Internetissä kaikki paitsi sinä ovat naisvihaajia ja koko #gamergate on vain valtava salaliitto jossa katkerat kaulaparrat muiluttavat viattomat neitokaiset pelialalta. Bravo, taas yksi patriarkaatin juoni paljastettu.

Mistä Jenn havaitsi että hänen sähköpostiinsa ja puhelinkontakteihinsa oli yritetty hakkeroitua?

@17: millä oikeudella sinä voit sanoa, että Windowsin pasianssi tai Facebook-pelit eivät ole oikea peli, mutta nykyiset interaktiiviset (toiminta)elokuvat joita peleiksi kutsutaan, sitä ovat?

Dome vois palkata sinne naispuolisen kirjoittajan, niin saisitte tekin hieman järkeä näihin uutisiin.

Tosi hyvin tiivistettynä koko juttu. Pitää mennä yksin pimeään nurkkaan tarkastamaan faktoja. Onneksi Suomi on kaukana nuista suuren maailman jähinöistä (toistaiseksi).

@5: Suomessa ei kerta kaikkiaan ole Sarkeesianin taikka Quinnin taikka Frankin tapaisia henkilöitä, ei hyvässä eikä pahassa.

Lieneenkö Suomessa yhtä ainokaista pelialaa kriittisesti tutkivaa/hutkivaa naisjournalistia joka voisi joutua uhkailijoiden ja ahdistelijoiden kohteeksi. En ole Tiltiä koskaan katsonut mutta oletan sen olevan sitä tavanomaista pinnallista pelijournalismia, eli peliesittelyä, -arvosteluja ja reportaaseja pelialan tapahtumista.

Suomen pelialan on marginaaliryhmä, ja sen ryhmän sisällä naiset vielä marginaalisempi ryhmä. Domesta ja V2:sta on useamman MIESPUOLISEN toimittajan nimi jäänyt mieleen, mutta ei yhtäkään naista, mikä ei mielestäni tarkoita mitään muuta kuin sitä, että niitä naisten kirjoittamia juttuja on kovin harvassa. Jokus joku nainen kirjoittaisi yhtä paljon kuin Miikka tai JOK, jäisi ainakin nimi mieleen.

Ja mitä suomalaisiin pelaaviin naisiin tulee, he osaavat vaieta, pysyttelevät tutkan alapuolella tai jopa peittävät sukupuolensa ennemmin kuin hakevat näkyvää profiilia pelialaan kriittisesti suhtautuvana naisena.

En usko, että Suomi on tässä suhteessa sen parempi lintukoto. Olen valmis lyömään vetoa, että jos joku suomalainen nainen alkaisi näkyvällä foorumilla arvostelemaan pelialan naiskäsitystä, niitä ahdisteluviestejä tulisi vähintään samassa suhteessa kun globaaleilla foorumeilla. Ja jatkoksi moninkertainen määrä nyökyttelijöitä, joka näkee ongelmana nimen omaan tämän naisen näkemykset.

Sivuhuomiona (koska editoida ei kommenttejaan vieläkään voi), olen itse sitä mieltä, että pelialaa pitäisi tarkastella kriittisemmin. Median, mainostajien ja julkaisijoiden suhdetta pitäisi pohtia, asioita täytyisi tuulettaa ja niistä pitäisi keskustella avoimesti ja rehellisesti. Ongelmia on, mutta ne ovat hieman erilaisia kuin monet kuvittelevat.

Tämä mielessä joudun toteamaan, että en pidä tätä nyt käynnissä olevaa #gamergate-keissiä mitenkään hirvittävän hyvänä yrityksenä tehdä tätä, tai välttämättä edes luota siihen, että se on oikeasti tarkoituksena. Twitter-kaveruuksien rengastaminen punavärillä tai salaliittoteoriat siitä, miten DARPA hallitsee akateemista pelitutkimusta eivät auta ketään tai liity mitenkään asioihin. Ei se ole sitä pelimaailman korruptiota.

Lisäksi on aivan päivänselvää, että monelle — ei välttämättä kaikille, jotkut voivat oikeasti uskoa olevansa hyvällä asialla — tämä on vain tekosyy hyökätä sellaisten ihmisten kimppuun, joiden mielipiteistä he eivät pidä.

Brendan Keogh kirjoittaa asiasta sangen hyvin ja kattavasti: https://overland.org.au/2014/09/game-of-moans-the-death-throes-of-the-male-gamer/

Koska olen paska kirjoittamaan niin:
_wompwobble.com/index.php?title=Special:AllPages_

27: ”Tietosi” ovat, kuten näissä asioissa usein, sangen virheellisiä. Kuten kirjoituksessakin mainittiin, Jenn Frankin kolumnissa kerrottiin alunperin selvästi näistä ”kytköksistä”, jotka olivat sangen vähäisiä ja joista on vaikea löytää mitään korruptioon viittaavaakaan, vaikka miten etsisi. The Guardianin toimittajat ja lakimiehet eivät katsoneet, että disclaimereille oli tarvetta, joten ne otettiin jutusta pois ja lisättiin myöhemmin Frankin pyynnöstä takaisin.

http://infinitelives.net/2014/09/01/regarding-the-conflict-of-interest-in-my-latest-piece/

Kaikki tämähän lähti Zoe Quinnista joka yritti ajaa alas The Young Fine Capitalists- sivuston keräystä, jonka tarkoituksena oli avustaa naisia tekemään pelejä. Silloinkin nähtiin miten kauas päsee huutamalla sovinismia ja virtuaaliraiskausta. Nyt twitterissä ja muualla mediassa keskustelu on kääntynynt Zoe Quinnin kytköksien johdosta pelialan ja -journalismin korruptioon jossa Jenn Frank on myöskin osallisena.
Nyt erään netin persereikänä tunnetun sivuston käyttäjäkunta on järjestänyt #GamerGate twitterfeedin taistellakseen pelijournalismin korruptiota vastaan, jonka aikana paljastui Jenn Frankilla olleen kytköksiä Zoe Quinniin, Anita Sarkesiaan ja useisiin muihin pelijournalistisien sivustojen muihin työntekijöihin. Joku anonyymi otti yhteyttä sähköpostitse Jenn Frankin työnantajaan the guardianiin ja antoi ilmi tämän kaiken. Tietääkseni Jenn Frank ei ottanu lopareita sovinismin takia vaan hänet erotettiin ja nyt hän kirjoittelee tappo ja raiskausuhkauksien johtaneen eroon. vitut. Kaikki yllämainituista henkilöistä sekä’ koko feministinen social justice warrior -lauman jäsenistö huutaa virtuaaliraiskausta ja sovinismia kuorossa kaikilla sivustoilla missä mahdollista.

Se kenellä twitter on käykööt #GamerGate:ssa ja naurakoot itsensä kipeäksi moukutetuista feministeistä.

Ja lopuksi Miika Lehtoselle: En tiedä mistä lähteistä kirjoituksesi kyhäsit mutta se huutaa aineistopulaa.

25: Mitäs jos siinä vaiheessa kun nainen toisensa jälkeen sanoo kohdanneensa pelipiireissä häirintää ja vihaa, suostuisimme edes elättelemään sellaista mahdollisuutta, että sitä vihaa on?

Esim. täältä voi aloittaa peruskurssinsa: http://fatuglyorslutty.com/

@22
Pelialalla ei ole mitään vellovaa naisvihaa.. Se tässä se pointti on.

Näytä kaikki kommentit

Huh, jopas on synkkää.

Itse en pidä feminismiä kirosanana, jos ajattelee sen juuria. Miettii suffragetteja ja heidän omistautumistaan ja miten paljon se on vaikuttanut meidän kaikkien ajatusmaailmaan ja hyvinvointiin! Yhdessä ollaan tehty parempaa.

Tietysti jokainen on yksilö ja joka korissa on mätiäkin omenoita. Mutta oikeuttaako se sivullisien lynkkauksen ilman oikeudenkäyntiä, vai riittää nykyisin todisteeksi yhteinen mutu?

En tiedä näistä naisista mitään, voi hyvin olla että ovat tehneet väärin tai oikein. Silti puhutaan koko ajan yksilöistä. En ole vielä nähnyt todisteita että jossain olisi salaseura joka yrittää puhdistaa pelit vähäpukeisista naisista. Huh onneksi.

Toisaalta täältä suomesta käsin kaukaa lintukolosta katsottuna, tuntuu oudolta että naisia pitää näin kovin erotella miehistä… ehkä se johtuu siitä feminismistä että täällä ollaan näin pitkällä?

peliallala vellovan naisvihan taustalla on neitsyt poikien katkeruus.

@19
Naskali osui naulankantaan. Hyvin kirjoitettu propsit siitä. :)

Sarkeesianin tutkimus on yhtä tieteellistä kun luomisusko. Sarkeesian on päättänyt jo lopputuloksen ja esittää vain niitä todisteita jotka tukevat hänen hypoteesia ja ei ota huomioon todisteita jotka ovat hypoteesia vastaan. Se, että käytät paljon hienoja sanoja ei tee argumentistä yhtää sen parempaa, sama kun ripottelisit nompparellejä paskan päälle.

Aina olen saanut tietää näistä ihme draamoista domen kautta. Veikkaan, että nämä domessa olevat kirjoitukset aiheuttavat enemmän harmia näille naisille kuin hyvää. Näissä ”uutisissa” aina allennetaan naiset lapsen tasolle, he ovat niin herkkiä ja eivät osaa pitää itsestään huolta, että heitä tarvii suojella kaikelta maailman pahalta.

Tämä uutinen on suurelta osin käsittämätöntä potaskaa. Tuota Zoe Quinnin huomionhakua (vältän käyttämästä negatiivisempaa termiä) on seurattu jo kuukausia, ja vaikuttaa hyvin vahvasti siltä, että kyseessä on ihminen joka haluaa vain ja ainoastaan mainetta ja mammonaa vailla minkäänlaista todellista osaamista – ja käyttää surutta hyväkseen kaikkia sukupuolensa mahdollistamia keinoja saadakseen tahtonsa läpi. Eiköhän olisi jo aika lopettaa Quinnista mussuttaminen uutisissa, jotka eivät suoraan häneen liity.

Anita Sarkeesianin puolusteleminen tässä uutisessa saa minut näkemään punaista. En toivo kyseiselle ihmiselle fyysistä harmia, mutta todella toivon hänen painuvan hevonvittuun julkisuudesta ja kritisoimasta pelejä. Kyseinen henkilö on aivan käsittämätöntä ihmissaastaa, eikä missään nimessä ansaitse kenenkään puolusteluja.

En usko tippaakaan, että Sarkeesian on saanut oikeasti tappouhkauksen. Tästä todisteena mm. kuvakaappaus, jonka Sarkeesian on ottanut 12 sekuntia tappouhkauksen lähetyksen jälkeen. Aika nopeata toimintaa. Sarkeesian ei myöskään ole oikeasti feministi, koska häntä eivät kiinnosta tippaakaan todellisessa maailmassa naisiin kohdistuvat ongelmat. Muutamakin todellisen elämän naisvihaa ja väkivaltaa kokenut ihminen on yrittänyt pyytää Sarkeesianilta apua julkisuuden saamiseksi, eikä Sarkeesian ole edes vaivautunut vastaamaan heille. Sarkeesian ei niinikään ole pelaaja tai pelannut pienestä pitäen; itse asiassa hän ei tiennyt vielä 4 vuotta sitten peleistä yhtään mitään.

Tästä todisteena video, jossa Sarkeesian itse myöntää tietämättömyytensä peleistä: http://youtu.be/gcPIu3sDkEw?t=58s
”I’m not a fan of videogames. I actually have to learn a lot about videogames in the process of making this. I would love to play videogames, but I don’t want to go around shooting people and ripping off their heads and it’s just gross.. so.. hence this is my response to that.”

Sarkeesianin käsitys videopeleistä vuonna 2010 oli siis se, että videopelit ovat vain väkivaltaisia ja ällöttäviä, eikä hänellä ollut mitään käsitystä pelimaailman naisvihasta, vaan hänen tarkoituksensa oli alunperin ”kritisoida median miespainotteisuutta”.

Summa summarum: Sarkeesian on rahanahne saasta, joka ei halua puolustaa naisia tai parantaa pelialaa, vaan ainoastaan tehdä rahaa. Tämä heijastuu hänen videoissaan, joita hän on tehnyt 160 tuhannella dollarilla vain muutaman. Videoissa, joissa hän kritisoi viattomia pelejä käyttämällä todistusaineistona kontekstista julmasti revittyjä videopätkiä, joihin hän itse on keksinyt täysin käsittämättömiä ja paikkaansapitämättömiä narratiiveja.

Jos haluatte liputtaa feministeille, jotka oikeasti parantavat maailmaa, katsokaa itään.

@Serenya, nyt on niin uskomattomia väitöksiä, että melkein itku pääsee. Pelaajista ei todellakaan ole suurin osa naisia, vaan n. puolet – mutta tähän lasketaan mukaan mobiilipelit ja Facebook-pelit, mikä on sama kuin laskisi Windowsin Pasianssin varteenotettavaksi peliksi. Jos puhutaan todellisista PC- ja konsolipeleistä, joissa on juoni ja oikeita päätöksiä tai taitoa ja harjoitusta vaativista moninpeleistä, on naispelaajien osuus huomattavasti pienempi.

”Sukupuolineutraali peli” tai ”äijäpeli” ovat idioottimaisia termejä, joiden käyttäminen pitäisi lopettaa HETI. Juurikin tämä sukupuolen perusteella lokeroiminen on se todellinen äärifeministien aiheuttama ongelma, joka kaivaa kuilua sukupuolitasa-arvon väliin. Myönnettävä on, että pelinkehittäjät ovat pitkään suunnitelleet pelejä lähinnä miespelaajat mielessään, koska naispelaajien määrä on kautta pelihistorian aina pitkälle 2000-luvulle asti ollut pieni. Tämä ei ole naisvihaa, eikä sovinismia, vaan kapitalismia. Kapitalismi tietysti ansaitsee kritiikkinsä, mutta ei siksi että se haittaisi naisia, vaan siksi että se haittaa suurinta osaa koko ihmiskunnasta. Joka tapauksessa, monet naispelaajat ovat ottaneet nämä miehille (tai oikeammin junnuille) suunnitellut pelit omakseen ja kehittyneet erityisen taitaviksi niissä.

Esimerkiksi räiskintäpelejä ovat naiset pelanneet jo mm. Unreal Tournamentin ajoista asti maailmanluokan tasolla. Ja mainioita naispuolisia strategiapelaajia löytyy Starcraft kakkosen ääreltä.

Todellinen ongelma on siinä, että pelejä suunnitellaan kohdeyleisölle. Pelejä ei pitäisi suunnitella miehille TAI naisille, vaan pelejä pitäisi vain yksinkertaisesti suunnitella. Pelien kuuluu olla taidetta, ja taiteen kuuluu olla kaikille. Ei taulujakaan maalattu miehille tai naisille (ei ainakaan ennen typerien naisliikkeiden alkua ja mitälie vaginamonologihölynpölyjä).

Feminismi ON kirosana. Feminismi ei aja tasa-arvoa ja äärifeministit ovat ongelma, joka kohdistuu koko toiseen yhteiskunnan puoliskoon. Jos feminismi ajaisi tasa-arvoa, sen nimi olisi ”tasa-arvo” eikä ”feminismi”. Jos jokin aate tai liike on jo nimensä tasolla sidottu vain toiseen sukupuoleen, se ei voi milloinkaan saavuttaa täydellistä sukupuolten välistä tasa-arvoa. On olemassa feministejä, jotka varmasti ovat sinänsä tasa-arvoisia, mutta he eivät kykene näkemään metsää puilta.

Ja viimein, Jenn Frankiin liittyen. En tunne kyseistä henkilöä, enkä hänen työtään. Mutta Sarkeesianin puolustajalle minulta ei heru sympatiaa. Pelialan toimittajan pitäisi kyetä tekemään taustatutkimusta edes sen verran, että kykenee näkemään Sarkeesianin huijauksen läpi. Tappouhkauksia ovat lukemattomat saaneet netissä, enkä ole kuullut kenenkään heistä tulleen murhatuksi. Sähköposteja hakkeroidaan kaiken aikaa, minullekin kävi niin WoWiaikoinani. Puhelimien hakkeroiminen lienee nykyään vielä yleisempää. Jenn Frankin reaktio vaikuttaa minusta huomionhaulta tai rankalta ylireagoinnilta. Nettikiusaaminen on muutenkin naurettava käsite, koska netissä perustason anonyymiuden saavuttaminen on vähänkin järkeä käyttävälle ihmiselle äärettömän helppoa. Ja vähän enemmän perehtynyt voi pyyhkiä suuren osan koko identiteetistään pois netistä.

Ihmiset kokevat oikeaa fyysistä väkivaltaa oikeassa fyysisessä maailmassa ja elävät joka päivä peloissaan – usein sukupuolesta riippumatta – mutta silti nämä pelialan vinkujat saavat enemmän huomiota ja sympatiaa osakseen, varsinkin naiset. Kyse on usein huomionhakuisesta uhriutumisesta, jolla tietyt yksilöt tyydyttävät omia tarpeitaan.

Luulen, että Sarkeesian ärsyttää monia siksi, että hänen toimintatapansa on akateeminen, yliopistomaailmaan kuuluva, mutta aihe ja se tapa, miten hän sen esittää, ei ole.

Tarkoitan sitä, että tiedemaailmassa on ihan normaalia tarjota mielipiteitä ja tutkimuksia jotka eivät ole täydellisiä, eivät ikinä koko totuus. Tekijä, kuten Sarkeesian, tietää sen itse.

Tarkoitus on tehdä väitteitä, tarjota niille todistusaineistoa, ja sitten odottaa että joku kumoaa ne vahvemmilla väitteillä.

Eli tutkijan ei tarvitse olla välttämättä oikeassa – ei kukaan ole kaikesta – vaan ideana on haastaa muut tekemään paremmin. Näin tiedettä viedään eteenpäin. Sarkeesian ei sinänsä tee tiedettä, mutta käyttää sen tapoja videoissaan.

Olenko Sarkeesianin kanssa kaikesta samaa mieltä? En todellakaan. Paljosta eri mieltä. Mutta hänen arvonsa on siinä, että hän on avannut keskustelun siitä, miten naiset esitetään videopeleissä. Muut tulevat käsittelemään sitä paremmin.

Olen ollut toimittajana ja kritiikkiä aina tulee. Sain kerran uhkauksen uusnatseilta, mille nauroin ääneen. Bring it. Ja kauan sitten oppin olemaan lukematta yhtä ainutta nimetöntä kommenttia. Luokittelen ne automaattisesti roskapostiksi. Nimettömällä kommentilla ei ole minulle mitään arvoa, koska sen kirjoittanut ei seiso sanojensa takana omana itsenään.

Jotenpa allekirjoitan,

Jani Salomaa

@16
Kaikki nuo pelit on sandbox pelejä, minkä tarkoitus on tarjota mahdollisimman realistisen pelimaailman missä on monenlaisia hahmoja. Kukaan ei pakota sinua GTA:ssa tai missään muussakaan pelissä mennä tappamaan naisia. Entäs ne kaikki miehet ketä näissä peleissä tapetaan, pahoinpidellään ja nöyryytetään, taitaa olla nää pelit miesvastaisia.

Feminismillä on juuri näiden vinkujien ja ammattiuhrien takia huono nimi. Valitetaan jostain ensimmäisen maailman ongelmista kuten jostain peleistä… Jos haluaa tietää mitä oikea feminismi on kannattaa seurata vaikka Ayaan Hirsi Alia. Olit mies tai nainen jos huutelet tyhmää paskaa julkisesti niin ansaitset kritiikin.

Se, että on pornoelokuvia tai seksistisiä elokuvia on, ei tee koko elokuvateollisuudesta seksististä. Nää argumentit mitä on tehty, että pelit/peliala on seksistisiä on vain niin vitun tyhmiä, ettei kukaan niitä pureskelematta niele.

Ja mitä tulee tappouhkauksiin, ensimmäinen asia mitä pitää tehdä on ilmoittaa poliisille, jos on oikeasti uskottavia uhkauksia ja olla antamatta huomiota uhkaajille. Se, että huutelet koko maailmalle näistä, vaan yllyttää ja kannustaa näitä uhkaaja kusipäitä.

@14
Itse asiassa käsittääkseni yli puolet pelaajista on nykypäivänä naisia, olkoonkin että tähän on laskettu mukaan kaikki mobiilipelejä myöten. Ongelman ydin on sama kuin missä tahansa muussakin asiassa, eli jos on tottunut johonkin, ei välttämättä huomaa että asiat voisivat olla huomattavasti paremminkin, ja sitten ne jotka huomaavat ja ottavat siihen kantaa, saavat sen paskan niskaansa konservatiiveilta.

On toki sukupuolineutraaleja pelejä, mutta niitä on aikas vähän verrattuna niihin äijäpeleihin joissa naiset ovat vain silmäkarkkina ja kenties jopa seksileluina, kuten nyt vaikkapa GTA-sarjassa, Watchdogsissa, Just Cause 2:ssa… Vain suurten budjettien pelejä mainitakseni, onhan tätä jollakin tasolla valtaosassa pelejä…

Tuskinpa ihan niitä jonneja on yksinomaan ollut uhkailemassa, mutta vaikka olisikin, osoitteiden selvittäminen ja muu yhtä toteutushakuinen toiminta alkaa olla jo aivan liian vakavaa. Jenkeissä en edes ihmettelisi vaikka poliisi viittaisi kintaalla koko toiminnalle, joten hyvähän se on tällaisista ”kuuluttaa” vaikka nyt siellä Twitterissä jotta saadaan tätä käsittämätöntä käytöstä ihmisten tietoon – johan vastaavista tapauksista uutisoidaan telkkarissa ja lehdissäkin.

@15
Feminismi näkyy myös olevan kirosana monelle, vaikka sen perimmäinen tarkoitus on nimenomaan tavoitella sukupuolten välistä tasa-arvoa, ei suinkaan vihata miehiä. On tietysti varsin ymmärrettävää että tämä ajatus vääristyy helposti kun sellaiset järjestöt kuten FEMEN väittävät itseään feministeiksi, vaikka ovat huomattavasti lähempänä niitä miesvihaajia kuin mitään tasa-arvoajattelijoita. Kuten PETA on kaikkea muuta kuin eläinsuojelujärjestö, GreenPeace on varsin kyseenalainen luonnonsuojelijana jne.

On siis loppujen lopuksi sääli että juuri ne aggressiivisesti itseään mainostavat aktivistit saavat tietenkin kaiken huomion vaikkeivät edes oikeasti toimi sen asian puolesta jonka väittävät. Lienee siis niin että Anitat sun muut ovat epäonnistuneet siksi että he ovat provosoineet yleisönsä heitä vastaan, vaikka tarkoitus on tarkemmin ajattelemalla ollut vain ottaa kantaa ja antaa esimerkkejä että ”mitä jos olisikin näin…”. Sarkeesian ei uhkaillut miehiä mitenkään, mutta miehet uhkailivat häntä joten mitenkähän sen miesvihan laita loppujen lopuksi olikaan. En väitä että olisin täysin hänen kannallaan, mutta väitän että hän oli tasa-arvon asialla vaikkei se läheskään kaikkien mielestä siltä vaikuttanut.

@Zenergy Joo tulee kyllä skippailtuakin monia otsikoita sekä täällä että muilla sivustoilla. Nämä uutiset on vain otsikoitu niin prkl provisoivasti, että mieluummin olisin lukematta edes otsikkoita haha. Ja olet oikeassa että liittyyhän tämä pelialaan, mutta mieluummin lukisin itse PELEIHIN liittyviä uutisia jne, enkä tämmöisiä uutisia muutamasta ongelma tapauksesta jotka haluavat julkisuutta. On selvää, että pelialalla on uutisten mukaista sukupuoli eripuraa, mutta olisi hyvä muistaa, että kyseistä epätasa-arvoa on muillakin aloilla kuin pelialalla. On totta että tappouhkaukset ovat vakava asia ja niistä tulisi olla seuraus, mutta twiittaamalla asiasta ja tekemällä itsestään miehiä vihaavan superfeministin asia ei parane ollenkaan, ennemminkin se saa trollit jne äälliöt vain jatkamaan idioottimaisuuksia.

Suuri osa muistakaan kommentoijista ei näytä paljoa välittävän ”uutisesta” (Nämä ovat enemmän mielipide kirjoittelua eivätkä uutisia) ja siksi kommentoin kertoaksi ettei kiinnosta :). Tätä niin sanottua naisvihaa en ole nähnyt ainakiin kommenteissa kertaakaan ja en uskokaan että nämä uutiset osuvat edes oikeille lukijoille. Ehkä olisi parempi kirjoitella näitä johonkin sukupuolitasa-arvo blogiin? :)

Anita Sarkeesianin teoria, että pelit aiheuttaa seksismiä on yhtä idiootti teoria kun Jack Thompsonin teoria, että pelit aiheuttaa väkivaltaa. Jack Thompsonia uhkailtiin ja haukkuttiin eikä ketään kiinnostanut.

Tottakai suurin osa peleistä on suunnattu miehille koska mies pelaajia on paljon enemmän verrattuna naisiin, sitä se kapitalismi on. Sisko pelannut pienestä asti pelejä, eikä koskaan ole valittanut, että pelit on ainoastaa suunnattu miehille. On paljon pelejä jotka on sukupuolineutraaleja.

Se, että joku 12wee jonne rölläilee ja lähettee jotain tappouhkauksia, ei tarkoita sitä, että kaikki pelaajat on jotain sovinistejä. Todelliset tappouhkaukset ilmoitetaan poliisille, amerikan tapauksessa FBI:lle, eikä kuuluteta kaikille jossain twitterissä.

Jaksan itse vaan lukea enää kommentit näistä Miikan propaganda artikkeleista. Kommenteissa onkin yleensä ihan kelpo keskustelua puoleen ja toiseen. Naisia toki kuuluu kunnioittaa pelialalla samoin kuin miehiäkin, mutta silloin kun aletaan puolustamaan esim Anita Sarkeesiania ja Chloe MikäTääkinNytOlikaan, niin ollaan kyllä ihan metsässä.

@11
Anteeksi virhe, tarkoitin tuossa kohtaa lähinnä pelaajia, itse pelintekijät enemmänkin ignoraavat suuren osan potentiaalisista naispelaajista ja usein ihan tietämättään tekevät peleistä lähinnä heteromiehille suunnattuja. Juuri tätä tarkoitin sanomalla että olen huononpuoleinen pukemaan ajatuksiani sanoiksi, ja epähuomiossa sattuu ihan selviä mokiakin.

@10

Ihan mielenkiinnosta kyselen. Miten peliala on naisia vastaan?

@7
Juuri näin.

Aika pieni osa uutisista koskee tätä aihetta, joten on silkkaa paskapuhetta väittää että näitä puskettaisiin jatkuvasti joka tuutista. Toki asia on ollut viime aikoina kovasti pinnalla ja siitä on puhuttu paljon, koska se nyt sattuu olemaan alalla puheenaiheena ja pelialastahan tässä uutisoidaan.

Anita Sarkeesian tuntuu olevan monelle kirosana, mutta väitteet hänen miesvastaisuudestaan ovat täysin tuulesta temmattuja. Juuri sitä paskaa mitä hänen ja muiden aktiivisesti oikeuksiaan puolustavien naisten niskaan viskotaan. Sitten miehet jotka asettuvat heidän puolelleen saavat myös paskaa niskaansa ja ovat joitain valkoritareita jotka vain yrittävät saada näiden naisten sympatiat puolelleen.

Sekä Frank että Sarkeesian ovat vain yrittäneet saada pelaajat ymmärtämään miten seksistinen ja naisvastainen peliala oikeasti onkaan, ja sitten pelaajilla menee puolustusvaihde silmään ja alkaa se paskamyrsky. Kehitellään joitain päättömiä väittämiä ja vääristelemällä käännetään näiden naisten puheet heitä vastaan. Se ei ole trollaamista, vaan selkeätä vihaa, vielä kun kaiken lisäksi uhkaillaan raiskaamisella ja tappamisella.

Jos olisin yhtään parempi muotoilemaan ajatuksiani sanoiksi, kirjoittelisin varmasti itsekin enemmän näistä aiheista – käyttäen tietenkin hyödyksi sukupuoltani, miehillä kun tuntuu olevan etu puolellaan vähän joka asiassa tässä ”matoisessa maailmassa”.

Mikä niitä vaivaa, oli mies tai nainen alalla kuin alalla, niin mitä se heitä liikuttaa?

Separius, en usko että tämän häirintä jutun kirjoittamatta jättäminen automaattisesti poikisi peli uutisen.

Asia myös liittyy isosti pelaamisen maailmaan joten tällä jutulla on myös paikkansa täällä, jos et tykkää, ei ole pakko lukea. Itse skippaan otsikot jotka ei kiinnosta.

Sori, jos olen kusipää, mutta mun täytyy nyt kysyä, että miten nämä ihmiset valikoituvat näiden ns. nettihäiriköiden ”uhreiksi”? Vaikka kovasti tietyt tahot väittävät, että pelkästään olemalla nainen voi saada tämän jonkun ihmeellisen joukon vihat niskoilleen, niin en jaksa uskoa siihen. Ja kun näitä häirittyjä tuntuu olevan myös miesten joukossa, niin missä mättää? Minkä takia yksikään arvostettu ja asiallista tekstiä kirjoittava / videoita tekevä henkilö ei joudu tällaisen massatrollailun uhriksi? Vai johtuuko se siitä, että kun joku sanoo ”vitun homo”, niin nämä henkilöt eivät kirjoita kokonaista uutista tai blogikirjoitusta siitä (näin kärjistetysti)? Ja tätä kautta he eivät aja itseään johonkin ansaan, jotta 13v mastertrolet voivat sitten tykittää kaikkea, koska käytävä suoraan ihon alle on auki.
Vai onko syy mahdollisesti heidän omissa tuotoksissaan? Yleensä paska laatu ansaitsee sitä itseään takaisinkin päin. En tiedä kuka on Jenn Frank, joten en tiedä päteekö tuollainen skenaario tässä tapauksessa, mutta mitä nopeasti katsoin, niin kovasti tuntuu huutelevan Anita Sarkeesianin puolesta, joten tästä tapauksesta nollasympatiat hänelle. Katsoin joskus jonkun videon tuolta Sarkeesianilta ja ihan täyttä paskaahan se oli, selvästi oli joidenkin valkoritareiden sympatiat ja rahat sillä muijalla mielessä. Joten jos kirjoitusura on ohi, niin voisiko olla jopa positiivinen juttu? :smoke:

Mutta kyllä näitä uutisia on nyt tuntunut riittävän. Ihmeen paljon Domessakin jaksetaan uutisoida kaikesta mikä vähänkin liittyy naisiin ja niiden kohteluun netissä ja pelibisneksessä. Varmaan jotain parannettavaa löytyykin, mutta itteä ei voisi rehellisesti sanottuna vittuukaan kiinnostaa.
Tulin nyt vain miettineeksi miksi näitä tapauksia sitten tulee ja pyörittelin tuollaista yllä mainitsemaani juttua päässäni. En väitä, että se tuolla tavalla menee, mutta mietinpähän vaan. Mää menin kyllä jo itekin sekasin siinä mitä halusin sanoa, niin pahoittelut jos vaikuttaa hourailulta. Istun paskalla ja kirjotan puhelimella, niin eipä tää mikään ihanteellinen tilanne ole (vai onko :think:). Nyt voikin pyyhkiä perseen kun tän on lähettäny.

PS. Jos trollaamisen ”uhriksi” joutumista voisi verrata koiranpaskaan astumiseen, niin netissä porukalla on kyllä helvetin likaisia kenkiä. Ihan vaan näihin kaikkiin ”naisviha ja ajojahti” -juttuihin liittyen. Kannattais varmaan kattoa välillä nöyrästi sinne maahan vaan, eikä kulkee nokka pystyssä joka suuntaan.

Mistä muuten johtuu että esim Suomessa ei ole ikinä ollut mikään ongelma että nainen työskentelee pelihommissa? En muista että ikinä olisi esim Tilt juontajista noussut kohua sukupuolen takia.

onkos tämä häiriköiden sukupuoli ihan selvitetty juttu vai hatusta vedetty että kaikki olisi miehiä

Joka päivä on aikaa laittaa uutinen jostai prkl urpoista jotka ahdistelee naisia? Tän julkisuuden takia ne tuota paskaa tekeekin, että saavat omat kierotuneet asiansa kaikkien nähtäville. Onha se totta, että naiset on vähemmistö pelialalla, mutta enemmistöä ei yksinkertaisesti kiinnosta lukea näitä prkl sensaatio juttuja vaa ne haluaa peli uutisia. Jos haluan draamaa katon jotai paskaa tositv ohjelmaa jonka draama on varmaa yhtä todellista ku nämä pelleily uutiset.

Anita Sarkeesian on kyllä sen verran kieroutunut ihminen jonka motivaatio ja moraali sekä henkinen kompassi ovat sen verran kieroja että mitä pikemmin hän lakkaa saamasta uskottavuutta miesvastaiselle propagandalleen olemalla osa ”virallista pelimediaa”, sitä parempi.

Muista toimittajista en ota kantaa, tämä yksilö on kylläkin läpeensä mätä.

Munattomia häiriköitä.. hankkisivat oman elämän ja jonkun vierelleen.. jos ovat kykeneviä siihen siis, epäilen tätä vahvasti.

Muropaketin uusimmat