UUSIMMAT

New Vegasin käsikirjoittaja härnää somessa Fallout-kuvalla

06.10.2017 22:00 Muropaketin toimitus

Chris Avellone on käsikirjoittanut New Vegasin lisäksi Fallout 2:n.

Chris Avellone, eräs pelialan tunnetuimmista käsikirjoittajista, kiusaa pelaajia Facebookissa, jossa hän on tällä viikolla vaihtanut profiilikuvakseen Falloutista tutun Vault Boy -hahmon. Vault Boy halaa piirroskuvassa tikku-ukkoa ja kuvaa koristaa teksti ”Olen ikävöinyt sinua niin paljon.”

Avellone on käsikirjoittanut Fallout: New Vegasin lisäksi Fallout 2:n. Näiden lisäksi hän on toiminut Torment: Tides of Numeneran, Preyn, Divinity: Original Sin 2:n, Icewind Dalen sekä Knights of the Old Republic 2:n kirjoittajana. Avellone on ollut mukana perustamassa Obsidian Entertainment -pelistudiota.

Hänen viimeisin pestinsä on ollut Larian Studiosilla, jonka kanssa hän on kehittänyt Divinity: Original Sin 2 -peliä. Se julkaistiin viime kuussa.

Tilanne kertoo kaiken Avellonen arvostetusta asemasta pelikulttuurissa, sillä pelkkä Facebookin profiilikuvan vaihtaminen on saanut toiveikkaan huhumyllyn pyörimään internetissä.

Kyse voi olla puhtaasti siitä, että vaativan Divinity-projektin jälkeen Avellone on päättänyt rentoutua pelaamalla Fallout-pelejä. Toisaalta taas Avellone on saattanut saada Bethesdalta töitä uuden Falloutin parissa, sillä Bethesda on saanut lukuisia pelejä maaliin asti viime aikoina ja aika on kypsä uusille projekteille.