UUSIMMAT

NHL 07 saapui Teemu Selänteen tähdittämänä

22.09.2006 11:52 | Jukka O. Kauppinen

EA:n odotettu jääkiekkopeli NHL 07 tuo vipinää virtuaalikaukaloihin, sen verran tinkaan on peliä jo ehditty odottaa. Peliä on myös hieman kustomoitu suomalaisille. NHL 07:n suomipainoksen kannessa näet komeilee itse Teemu Selänne.

NHL 07:n julkaisu on ajoitettu ammattilaisliigan treenikauden käynnistymiseen. Mikäs sen hauskempaa, kun virtuaalikiekkoilijat kiitävät kaukaloon samaan aikaan kuin aidotkin NHL-tähdet. Pelin suomalaispainoksen kanteen on saatu NHL:n viime kauden tähtihyökkääjä Teemu Selänne, joka sai aiemmin kesällä tutustua myös itse peliin omakätisesti. Kommentit olivat kuulemma kehuvia.

Pelin konsoliversiota, erityisesti Xbox 360 –painosta, kehutaan teknisten uudistusten ohella myös konsolikiekon murrokseksi. Kiekkoiliojiden hallintaa on kehitetty kokonaisvaltaisemmaksi: vapaus ja hallittavuus ovat EA:n mukaan avainasemassa.

”Uudella EA SPORTS Skill Stickillä pelaajalla on mahdollisuus pelata jääkiekkoa kuin jäällä konsanaan, irrottamatta otettaan analogitikuista. Vasen tatti ohjaa luistimia ja oikea mailaa, mikä tekee pelikokemuksesta vauhdikkaan, realistisen ja taitopohjaisen”, Electronic Arts kertoo. Uusi järjestelmä on tosin käytössä vain Xbox 360 –versiossa.

Uudistettu ulkoasu, parannettu tekoäly ja näyttävät animaatiot lupaavat kiekkoilun olevan aiempaa näyttävämpää, ja toivon mukaan myös pelitaidot ovat kehittyneet. Eri pelaajilla on erilaisia persoonia, ja pitkällä tähtäimellä, kokonaisia liigakausia pelaavan kannattaakin miettiä miten eri pelaajat käyttäytyvät eri tilanteissa.

Selänteen ohella pelissä on muutakin kotimaista meininkiä. Soundtrackilla soi näet suomalaisen Bloodpit-yhtyeen kappale Platitude.

Bändin kaverit kokeilivat peliä ja totesivat, että ”jo ensitestissä peli vaikutti kovalta, ja selkeän eron huomasi edelliseen versioon verrattuna. Ohjausjärjestelmä vaatii totuttelua, mutta toimii. Sen avulla pystyy hallitsemaan peliä aivan eri tavalla. Visuaalisesti toiminta näyttää käsittämättömän elävältä – niin hyvältä, että kun sitä pääsi testaamaan, niin oli pakko vaihtaa oma pelikone uudempaan.”

Vuoden 2007-pelikauden alkaessa alkaa myös sarjan 16. vuosi NHL:n ja NHLPA:n lisenssin käyttäjänä. NHL 07:n kehityksestä vastaa EA SPORTSin jääkiekkoon erikoistuneet suunnittelutiimit Montrealissa ja Vancouverissa.

Peli julkaistaan PlayStation 2:lle, PSP:lle, Xboxille, Xbox 360:lle ja pc:lle. PSP-versio ilmestyy 13. lokakuuta.

Lisätietoja: www.nhl07.com

Oletko odottanut NHL 07:aa?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

paljon selänteen koknaisuus on ?????????????? halloooooooo haluun tietäääääääää onko yli 90 ?????

NHL 07 oli mun mielestä parempi selkeästi. Kiekon käyttäytyminen ja eri tilanteet tulevat paljon luonnollisemmin esille. Maaleja tulee paremmista paikoista eikä aina vain niistä ”varmoista” paikoista. Eikä ne varmatkaan paikat enää ole varmoja. Se oli huippu juttu huomata. Puolustaminen on nyt paljon mielenkiintoisempaa uuden mailankäsittelyn ansiosta ja pelituntuma enemmän käsin kosketeltavaa. Maalivahtipeli yllätti mut henkilökohtaisesti. Ainoa juttu on enää siinä, että tietokoneen AI on edelleen lähtöruudussa silloin, kun molemmat AI:t pistää vastakkain pelaamaan, jos esim. haluaa vain ”simuloida” pelin katsomalla sitä syödessään murkinaa yms. Eletään jo vuotta 2007 ja silti AI on vielä niin tökerö yksinänsä. Kai se joskus paranee ku kunnon tietokonenörtti pääsee asialle. o/

Januszki, sen takia pelaaja ”tökkää” kiekkoa jos ei ole hyvä mailanhallinta tyypillä, mitä ohjaat. Paremmat mailanvääntäjät pitää kiekon visusti hallussaan. Joten 06:ssa ei ollut siinä mielessä mitään vikaa. o/

Tietääkö kukaa, että pystyykö nhl 07:ssa luoda pelaajia niinkuin nhl 06? Niin onko kukaa pelannut nhl 07 ps2:lla? Onko teidän mielestä nhl 07 ps2:lla paljon parempi kuin nhl 06? Mun mielestä nhl 06 oli ihan paska peli ja kyllä se nhl 05 on paljon parempi peli. Nhl 06 oli huono puoli siinä, et kun pelaaja luistelee kovemmin niin se tökkää sitä kiekkoa, niin siinä menettää kiekon saman tie. Kyllä nuo suomalaiset selostajat ovat ihan perseestä suoraa sanoen, kun ne sanovat pelaajien pelinumero ps2:lla.

Itteasiassa varsinkin PC-versio tuntu erittäin hyvältä pelata. Eihän se dramaattisesti ole muuttunu 06’sta (tuntuu itteasiassa lähinnä lisälevyltä tai kattavalta pätsiltä..) mutta pelillisesti erittäin toimiva. Nyt pystyy jopa puolustamaanki! o/ =D

Tänään pääsenkin sitte testaamaan 360 versiota, tosin vähän mietityttää kun eilen sai aika kovat haukut isoveikalta.

Älkää hyvät ihmiset ostako muiden koneiden kuin Xbox 360:n versiota. Ei niitä muita pysty edes pelaamaan, kauheaa jöötiä.

Muropaketin uusimmat