Uusimmat

Nintendo: ”Faniadressit eivät vaikuta päätöksentekoomme!”

05.12.2013 15:06 Teemu Viemerö

Nintendolla on laaja ja intohimoinen fanijoukko, joka joskus jää nuolemaan näppejään pelien niukan lokalisoinnin takia. Fanit ovatkin vaatineet useaan otteeseen Nintendoa tuomaan vain Aasiassa julkaistuja pelejä myös Yhdysvaltoihin. Fanit ovat käyneet taistelua muun muassa adressien avulla. Fanien tempaukset eivät kuitenkaan vaikuta yhtiön liiketoimintaan, kertoi Nintendo-pomo Reggie Fils-Aime.

Tunnetuin Nintendon saamista adresseista viimevuosien takaa on Operation Rainfall, joka keräsi tuhansien Wiin omistajien nimiä. Adressin tarkoituksena oli saada Nintendo lokalisoimaan Xenoblade Chronicles-, The Last Story- ja Pandora’s Tower -pelit Yhdysvaltain markkinoille. Pelit julkaistiin sittemmin myös lännessä, jonka jälkeen adresseja on tehty lisääkin.

Tosin uudemmista adresseista vain osa tavoitti Nintendon.

”Adressit eivät vaikuta päätöksentekoomme. Me olemme toki tietoisia asiasta ja katsomme mahdollisuuksia, mutta tämänlaiset asiat eivät vaikuta hirveästi toimintaamme. Minä halusin julkaista Xenobladen Pohjois-Amerikassa. Meidän täytyi kuitenkin miettiä, kuinka paljon vaivaa lokalisointi vaatisi sekä kuinka paljon tekisimme sillä rahaa? Me kävimme tästä väittelyä yhtiön sisällä samalla kun Operation Rainfall -adressi keräsi nimiä. Tiesimme, että yleisö on kiinnostunut pelistä, mutta meidän piti selvittää myös taloudelliset mahdollisuudet,” Fils-Aime kertoi.

”Minulle maksetaan siitä, että liiketoimintamme menee eteenpäin. Tämän vuoksi tiedän mitä ympärillä tapahtuu, mutta minun on ajateltava yhtiömme parasta. Tiedän kuitenkin varmaksi sanoa, että 100 000 allekirjoitusta ei vastaa 100 000 myytyä peliä.”

Lähde: Eurogamer, Nintendo: fan campaigns ”don’t affect what we do”

Lisää aiheesta

Bohemia Interactive perusti tukisivuston vangituille ArmA 3 -kehittäjille 

Tanskalaiset yrittävät pelastaa pelimuseonsa

The Last Story (Wii)

Xenoblade Chronicles (Wii) 

Muropaketin uusimmat