Nintendo hyppää Skylanders-kelkkaan Pokémonin kera

13.03.2013 15:00 | Miikka Lehtonen

Activisionin Skylanders-lelut ja -pelit ovat tienanneet firmalle jo hillittömiä määriä rahaa. Monen firman hypätessä kelkkaan ja julkaistessaan omia versioitaan pelaajat ovat ihmetelleet paria puutetta: Transformersia ja Pokémonia. Nyt puutelista puolittuu.

Activisionin Skylanders on nerokas idea. Peli, joka vaatii toimiakseen leluja. Lelut sisältävät NFC-piirejä, eli erikoispiirejä, jotka mahdollistavat langattoman kommunikoinnin lyhyillä matkoilla. Käytännössähän homma toimii niin, että erityisen vastaanottimen päälle lämäistään lelu, joka sitten ilmestyy peliin. Ja kun sille kerää kokemuspisteitä ja uusia ominaisuuksia, ne tallentuvat lelulla olevalle piirille. Ja kauppahan on käynyt.

Jo ylläolevan kuvauksen perusteella on aivan ilmiselvää, että idea on kuin tehty tukemaan jo ennestään suosittuja lelu- ja keräilyroipelinjastoja, eli esimerkiksi minunkin lapsuudestani tuttuja Transformers-leluja, sekä Nintendon megasuosittua Pokémon-maailmaa. Joten miksei moisia ole tehty? No, nytpä on, sillä Pokémon Rumble U hyppää mukaan kelkkaan.

Japanilainen pelisaitti on paljastanut, että Nintendo julkaisee tulevan Pokémon-pelinsä kylkiäiseksi NFC-piirejä sisältäviä leluja, joiden avulla Pikachut ja muut taskuelukat saa mukaan peliin, sekä sitten kuljetettua kyvyt ja ominaisuudet mukanaan vaikka kaverin luokse. Koska Wii U:n ohjain sisältää jo valmiiksi NFC-piirin, mitään erillistä lukualustaa ei tarvita, vaan parittaminen onnistuu lelun ja ohjaimen avulla.

Sitten vain arvelemaan, montako rahasäiliötä Nintendo tulee tarvitsemaan Pokémon-rahojensa varastoimiseen?

Lähde: Vooks

Lisää aiheesta

Activision: Skylanders todistaa vähittäiskaupalle olevan vielä tilaa

Disney Infinity puskee Skylandersin reviirille