Uusimmat

Nintendo ei lähde konsolisotaan

20.06.2016 15:00 Jukka O. Kauppinen

Siinä missä Microsoft ja Sony pullistelevat omien tehokonsoliensa tulevilla vielä tehokkaammilla versioilla, Nintendo ottaa ihan rauhallisesti.

Yhtiön jenkkijohtaja Reggie Fils-Aime näet on todennut ihan ääneen, että Nintendo ei konsolisodi teraflopeilla tai hardiksensa rankkuudella.

”Meille tärkeintä on sisältö”, isojohtaja kertoi Bloomberg-talouslehdelle.

”Me keskitymme tuomaan Wii U:lle ja NX:lle parasta mahdollista viihdettä. Meidän puolastamme Sony ja Microsoft saavat taistella keskenään ihan vapaasti keskenään uusilla koneillaan.”

Nintendolle linjaus on vanha, tuttu ja toimivaksi osoittautunut. Jo Game Boy -ajoista alkaen firma on keskittynyt tekemään konsoleita, jotka eivät ole teknisillä spekseillään kilpailijoidensa tasolla, mutta hinta ja pelisisältö ovat jyränneet senkin edestä. DS-, Wii- ja 3DS-konsolien menestys onkin todistanut linjan toimivuutta, mutta Wii U:n kohdalla firma meni jo vähän harhaan. Ehkä osittain siksi, että Wii U on nimenäkin pöljä ja sekoittanut monen potentiaalisen suuren yleisön edustajan pasmat.

Nintendo NX -koodinimellä tunnetusta uudesta konsolista ei vielä tiedetä pelialan ytimen ulkopuolella juuri mitään. Jotkut, kuten tuoreimmiten CD Projekt RED, ovat kuitenkin jo ylistäneet laitetta.

Lisää aiheesta

Witcherin kehittäjät ovat innoissaan Nintendon uudesta konsolista

Huhupartio: Nintendon NX-konsoli vaihtaa levyt kasetteihin

Huhupartio: Nintendo on toistamassa Wii U:n virheitä

Nintendo vaarassa sortua karmivaan virheeseen

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat