UUSIMMAT

Nintendo lankesi: Mario ja kumppanit loikkaavat mobiilipelien maailmaan

17.03.2015 10:36 | Jukka O. Kauppinen

Nintendo on sinnitellyt pitkään markkinavoimien vetoa vastaan, mutta minkäs teet kun borgit kutsuvat niin sinnikkäästi. Vastarinta on hyödytöntä – mobiilissa on tulevaisuus, väittävät.

Ja niinpä Nintendo on lopultakin taipunut tekemään yhteistyösopimuksen japanilaisen mobiilipelijätti DeNan kanssa, jonka myötä DeNa on saanut oikeudet luoda Nintendon hahmoja hyödyntäviä pelejä mobiililaitteille. Sopimuksessa mainitaan erityisesti Mario, Bowser ja prinsessa Peach, eli luvassa lienee alkuun suosituimpien Mario-tasoloikkien ja niiden sankarien pohjalta tehtyjen uusien pelien kehittäminen älypuhelinympäristöön.

Yhtiöt alleviivaavat, että älypuhelimille ei missään nimessä käännetä ”Wii U:lle tai 3DS:lle tehtyjä pelejä, vaan niille luodaan ainoastaan täysin uusia ja uusille alustoille optimoituja pelejä.”

Sopimus kattaa kaikki Nintendon pelibrändit ja tavaramerkit, eli mobiilipelejä voidaan tehdä jatkossa ihan kaikkien Nintendon pelihahmojen ja pelien/pelisarjojen pohjalta.

Nintendo ja DeNa tekevät ja julkaisevat pelit yhteistyössä, millä Nintendo varmistanee myös selustansa pelien laadun suhteen.

Yhtiöt siunasivat sopimuksen keskinäisellä osakekaupalla. Nintendo osti kymmenyksen DeNasta, kun DeNa osti 1,24 osuuden Nintendosta.

Nintendo on sinnitellyt pitkään mobiilijunaa vastaan ja todennut, että yhtiön strategia keskittyy nyt ja jatkossakin omille konsoleille tehtävissä yksinoikeuspeleissä. Uutinen mobiiliyhteistyöstä onkin japanilaisyhtiölle historiallinen käännekohta.

Lisätietoja: NINTENDO AND DENA FORM BUSINESS AND CAPITAL ALLIANCE

Lähde: FT.com

Lisää aiheesta

Nintendo linjaa suunnitelmiaan: pysytään konsoleilla, huomioidaan mobiili

Nintendo on historiaa, Apple tulevaisuutta

Nintendo on viimein pääsemässä digijunan kyytiin

Nintendo panostaa jatkossa enemmän halpoihin ja ilmaisiin pelikokemuksiin

NintendonYoutube-suunnitelmat ovat ihan pihalla