Nintendo lopetti NES Classic Minin valmistuksen Yhdysvalloissa, eBay-hinnat kohosivat heti

18.04.2017 17:42 | Muropaketin toimitus

Nintendo ilmoitti viime viikolla lakkauttaneensa NES Classic Mini -retrokonsolin valmistuksen. Konsolin huutokauppahinnat ovat heti nousseet moninkertaisiksi.

Ennen pääsiäistä uutisoitiin, että Nintendo on lakkattanut NES Classic Mini-konsolinsa. Lakkautuksen uutisoitiin ensin koskevan vain Pohjois-Amerikkaa, mutta Polygonin mukaan myös konsolia Japanissa vastaavan Famicom Classic Editionin valmistus on lopetettu. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että japanilaisversion valmistusta saatetaan vielä jatkaa.

NES Classic Mini -konsoli ilmestyi viime syksynä ja ehti olla markkinoilla vain kuusi kuukautta ennen valmistuksen lopettamista. Nintendo kommentoikin IGN:lle, ettei konsolia tarkoitettu pitkäaikaiseksi tuotteeksi, ja että yhtiö itseasiassa lisäsi toimituseriä suuresta kysynnästä johtuen. Viimeiset erät konsolia saapuvat Yhdysvalloissa kauppoihin vielä huhtikuun aikana.

Polygon raportoi myös, että retrokonsolin hinta on noussut huutokauppasivusto eBayssa moninkertaiseksi. Perushintaisena noin 60 dollaria kustantavasta konsolista pyydetään nyt jopa 250 dollaria.

Arviomme NES Classic Ministä voit lukea alta:

Testasimme: Nintendo Classic Mini: NES -retrokonsoli ei pihtaa pelejä eikä laatua

Nintendo
Kaikki jutut aiheesta