Nintendo nihkeilee vapaan pelistriimauksen kanssa

15.06.2014 12:00 | Juho Anttila

Yksi kuluvan konsolisukupolven leimaavimmista piirteistä on pelikuvan striimaamisen suosion hurja kasvu. Yhä useampi lähettää pelikuvaa suoraan tietoverkkoon muiden ihmeteltäväksi konsolien uusien sosiaalisten ominaisuuksien avustamana. Nintendo kulkee tämänkin asian suhteen omia polkujaan.

Firman puhemies Reggie Fils-Aime on todennut, ettei Nintendo edes tahdo tarjota käyttäjilleen samanlaisia lähes täysin avoimia striimausominaisuuksia kuin Sony ja Microsoft. Fils-Aimen mukaan Nintendon tavoite on ollut aina tarjota pelaajille mahdollisimman hauska alusta. Samaan syssyyn mies heittää ilmoille kysymyksen: mitä hauskaa striimaamisessa on?

Aivan kokonaan Nintendokaan ei striimaustoimintoja lähde tyrmäämään. Firma keskittyy kuitenkin yleisten ja vapaiden striimausominaisuuksien sijaan pelikohtaisiin erikoistuneisiin ratkaisuihin. Kyllä, tällä tavalla voidaan toki varmistaa, että suurempi osa verkkoon päätyvästä materiaalista on edes etäisesti mielenkiintoista. Fils-Aimelle voisi silti heittää kysymyksen: eikö olisi parempi, että pelaajat saavat itse valita, minkä kokevat hauskaksi ja minkä ei sen sijaan, että Nintendo määrää tämän tiukoilla rajanvedoilla.

Lähde: Gamesindustry

Lisää aiheesta

Huhupartio: Youtube ostamassa Twitchin miljardilla

PS4 nosti Twitch-striimauspalvelun huimaan nousuun

PS4 valtasi 10% Twitch-striimauspalvelun tarjonnasta