Nintendo NX ei ole uusi Wii tai Wii U

05.12.2015 18:00 | Juho Anttila

Nintendo on viime aikoina taas noussut takaisin otsikoihin, kun firman työstämän Nintendo NX -konsolin oletettu julkistus lähestyy vähitellen. Nyt firman uusi pääjohtaja Tatsumi Kimishima on kommentoinut sekä NX-konsolia että yrityksen mobiilistrategiaa.

Kimishiman mukaan NX on seuraava askel Nintendon laitestrategiassa ja samalla sen keskipiste. Tulevalla konsolilla ei myöskään tule olemaan paljoakaan yhteistä Wii- ja Wii U -konsoleiden kanssa. Kimishima kertoo, että Nintendon on pakko ottaa etäisyyttä edellisiin konsoleihinsa voidakseen luoda jotain sellaista, joka vetoaa firman kohdeyleisöön.

Nintendon mobiilistrategiasta puhuttaessa Kimishima kertoo, että yrityksen tavoitteena on kasvattaa firman rakastettujen brändien näkyvyyttä. Mobiilibisnes ei kuitenkaan ole yksinkertaista ja massaan on helppo hukkua. Siksi Nintendon päätavoitteena on yrittää tehdä omista brändeistään mahdollisimman helposti tavoitettavia myös mobiilipuolella. Jos tämä onnistuu, tietää tämä hyvää myös Nintendon mobiilistrategialle.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: Nintendon kotisivu

Lisää aiheesta

Komponenttitilaukset ennustavat Nintendo NX:lle hurjia myyntejä

Analyytikko Michael Pachter maalailee jo piruja Nintendo NX -seinälle

Nintendon uusi pomo ennusti Wii U:n epäonnistumisen