UUSIMMAT

Nintendo sai taas erävoiton piraatteja vastaan oikeuden edessä

17.11.2015 11:00 | Miikka Lehtonen

Nintendo jatkaa savottaansa piraatteja vastaan haastamalla asiaan liittyviä tahoja oikeuden eteen lukuisissa EU-maissa. Kyseessä ei ole sota warepelejä ladanneita 13-vuotiaita vastaan, vaan taistelu sellaisia firmoja vastaan, jotka hyötyvät taloudellisesti piratismista.

Käytännössä Nintendo on taistellut oikeudessa sellaisia firmoja vastaan, jotka myyvät mod-piirejä tai 3DS:llä piratismin mahdollistavia flash-kortteja. Tuorein oikeusjuttu tapahtui Italiassa, jossa käytiin läpi kaikki mahdolliset oikeusasteet, ennen kuin maan korkein oikeus antoi tuomion: piratismi on väärin. Nintendo siis voitti oikeusjuttunsa mod-piirejä myyvää firmaa vastaan ja sai näin arvokkaan ennakkotapauksen myös Italiassa.

Yksityiskohdat ovat alkuperäisessä uutisessa vähän harvassa, mutta ilmeisesti nyt on väännetty kättä Wii U:n modipiireistä ja Nintendon suojauksista, sillä Italian korkein oikeus on lähettänyt EU-oikeuden pohdittavaksi sen, ovatko Nintendon suojausmenetelmät kohtuullisia haittaan ja vaaroihin nähden. Jäämme odottamaan innolla, mitä siellä sitten päätetäänkään.

Lähde: IGN