Nintendo tappaa huhuja, aloittaa uusia

07.08.2006 12:33 | Miikka Lehtonen

Wii - ei vieläkään julkaisupäivääNintendon tuleva Wii-konsoli nousi monien odotuslistoilla monta pykälää vahvan E3-messuesiintymisen myötä. Tämän jälkeen monet pelaajat ovat odottaneet tarkkoja julkaisutietoja kuin joulua ja useiden katseet ovat suuntautuneet Tokion Space World -messuihin. Nintendon mukaan messuja ei kuitenkaan järjestetä.

Nintendo of American PR-vastaava Matt Atwood on viikonlopun aikana laukonut totuuksia Advanced Media Networkille. Atwood muun muassa ilmoitti suoraan, ettei Nintendo aio järjestää tänäkään vuonna Space World -messuja. 16-bittisten kulta-aikoina Nintendon omat pelimessut olivat se paras ja oikea tapa saada infoa firman menemisistä ja tulemisista, mutta markkinoiden laajentuessa messut jäivät ensin lapsipuolen asemaan kunnes niiden järjestäminen vain lopetettiin. Nettispekulaatioiden mukaan vuosi 2006 olisi ollut ihanteellinen aika aloittaa perinne uudestaan, sillä Nintendolla olisi ensi kertaa vuosiin ollut syksyksi todellisia jättiuutisia Wiin julkaisupäivän ja hinnan myötä.

Epävirallisten tietojen mukaan Nintendon uusi konsoli tullaan julkaisemaan hieman ennen PlayStation 3:a, mutta itse firma on pysynyt julkaisun suhteen vaitonaisena. Julkaisuhetken lähestyessä ja Space Worldin osoittauduttua avaruuspölyksi spekulaatiot julkaisuajankohdan ilmoittamisesta pyörivät taas villeinä. Viisaat vedonlyöjät asettanevat rahansa Leipzigin pelimessujen varalle, sillä Nintendolta on luvassa siellä Wiin nimeä kantava presentaatio.

Tapettuaan Space World -huhut Nintendo onnistui kuitenkin aloittamaan uusia. Kysyttäessä, tulisiko Super Mario Galaxy kuulumaan Wiin julkaisupeleihin, Atwood vastasi ”kaiken olevan mahdollista”, mikä tietenkin riittää innokkaimmille viralliseksi vahvistukseksi.

Super Mario Galxy - julkaisupeli vai ei?

Gamespot.com uutisoi viikonlopun aikana Super Mario Strikers -jalkapallopelin saavan jatkoa Wiillä. Saitin mukaan ”Nintendoa lähellä olevat lähteet” ovat paljastaneet, että jatko-osa on paitsi tekeillä, myös näytillä Leipzigin pelimessuilla.

Vähän tietoa, paljon huhuja. Varmaa on kuitenkin se, että kaikki firman tekemiset tullaan pilkkomaan tarkasti palasiksi innokkaiden fanien toimesta. PlayStation 3:n julkaisun valuessa päivä päivältä lähemmäs aika alkaa käydä Nintendolta vähiin. Mikäli firma mielii kaapata edes osan valokeilasta, sen pitäisi antaa hiljalleen julkisuuteen muutakin kuin kryptisiä silmäniskuja. Toisaalta olemme kenties todistamassa yhtä kaikkien aikojen nerokkaimmista underground-mainoskampanjoista. Harva firma saa aikaan näin paljon kohua sanomatta sanaakaan.

Muropaketin uusimmat