UUSIMMAT

Nintendo tuo vihdoin verkkopalvelunsa 2000-luvun tasolle

27.01.2012 14:30 | Miikka Lehtonen

Nintendo on tehnyt tämän sukupolven aikana monta asiaa oikein ja kerran toisensa jälkeen näyttänyt kriitikoilleen, ettei heidän visiotaan kannata epäillä. Mutta verkkoratkaisuista puhuttaessa Nintendo on ollut kilometrikaupalla kilpailijoitaan jäljessä. Tähän on tulossa vihdoin muutos.

Friend codet, käsikonsolien ja Wiin välillä erilliset valuuttajärjestelmät ja monet muut rasitteet ovat olleet Nintendon verkkopalvelujen riippakivenä vaikka ei lähdettäisi edes puhumaan niistä asioista, jotka palveluista ovat puuttuneet. Kaverilistat, mahdollisuus chattailla kaverien kanssa, muodostaa ryhmiä ja niin edelleen ovat tämän sukupolven myötä vakiokamaa — ainakin Xbox 360:lla — mutta Nintendolla puhdasta scifiä. Mutta ei enää kauaa.

Firma on nimittäin esitellyt tulevaisuuden verkkoratkaisunsa, Nintendo Networkin. Kyse ei ole niinkään vain palvelun uudistamisesta vaan koko ajattelutavan muuttamisesta. Nintendo-kiho Satoru Iwata selitti, että aiemmin Nintendo on keskittynyt vain tarjoamaan perustason juttuja, mutta nyt tähtäimessä on kokonainen ohjelmistoalusta, jonka kautta paitsi he itse, myös Nintendo Networkia käyttävät julkaisijat voivat tarjota pelaajille kattavan palveluvalikoiman.

Iwata mainostaa, että uusittu palvelu mahdollistaisi tietenkin pelien ja DLC:n myynnin, mutta myös kaverilistat, kaverien kanssa kommunikoinnin, erilaiset kilpailut ja muut modernit verkkotoiminnot.

Nintendo Network tullaan lanseeraamaan myöhemmin 3DS:n ohella myös Wii U:lle. Iwatan mukaan Nintendo Network mahdollistaa myös Wii U:lla kunnon erilliset käyttäjätilit, joiden avulla jokainen koneella pelaava näkyy verkkoon päin omana itsenään, mikä onkin toki perusvaatimus kaverilistoille ja muille Iwatan mainitsemille ominaisuuksille.

Lähde: CVG

Lue myös

Edes erämaamökki ei enää pelasta sinua Steam-alennusmyynneiltä

Gotham City Impostors -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

King Arthur II: The Role-playing Wargame -ennakko (PC)

Onko seuraavan sukupolven konsolit jo suunniteltu? Ainakin prosessorituotanto on jo alkamassa…

Keskustelu

no vihdoinkin, on kyllä harvinaisen tuskaa käyttää edes koko storea 3DS:llä

Muropaketin uusimmat