Uusimmat

Nintendo uusi konsolipatentti on vähintäänkin mielenkiintoinen – aivan uusi tapa käyttää useita näyttöjä samaan aikaan

18.04.2018 18:19 Muropaketin toimitus

Nintendo on hakenut patenttia pelikonsolin useiden näyttöjen väliseen viestintään.

Nintendo tunnetaan innovatiivisesta tavastaan kehittää aivan uudenlaisia tapoja videopelien pelaamiseen. Wii, Wii U ja Switch ovat kukin käyttäneet hyväkseen uudenlaista teknologiaa.

Nyt uusi patenttihakemus vihjaa, että pelialan jättiläinen ei ole lopettanut uusien ideoiden hiomista tulevaisuuden konsoleita varten.

Nintendo on tässä kuussa hakenut Yhdysvaltain patenttivirastolta patenttia pelijärjestelmälle, joka käyttää “tietojenkäsittelylaitteistoa joka kykenee viestimään toistensa kanssa.”

Nämä laitteistot ovat erillisiä kosketusnäyttöjä. Lukuisat näytöt eivät ole mikään uusi asia Nintendon pelilaitteille. Ero näihin piilee siinä, että uudet näytöt ovat yhteydessä toisiinsa niin, että erilaisia asioita voi siirtää ruudulta toiselle täysin saumattomasti.

Patenttiasiakirjoista voi nähdä selvästi esimerkin jossa sormella raahataan asioita ruudulta toiselle. Lisäksi niissä esitellään, kuinka esineitä voi siirtää näytöltä toiselle niin, että laite huomaa ruutujen välisen välimatkan.

Kuvissa esiintyy myös Pong-tyyppinen peli.

Nintendo ei ole ilmoittanut mitään suunnitelmistaan käyttää tätä teknologiaa tulevissa pelikonsoleissaan: vaikka se saisi kaavailemansa patentin, ei Nintendo välttämättä ota sitä käyttöön.