UUSIMMAT

Nintendo vaarassa sortua karmivaan virheeseen

17.02.2016 14:00 | Juho Anttila

Nintendo on jäänyt kuluvan konsolisukupolven suhteen pahasti kilpailijoidensa jalkoihin. Wii U ei ole mennyt kaupaksi lähellekään yhtä hyvin kuin PlayStation 4 ja Xbox One. Työn alla onkin uusi Nintendo NX -konsoli, jonka huhutaan ilmestyvän mahdollisesti jo tämän vuoden aikana.

Analyysitalo DFC varoittaa nyt, että uuden konsolin lykkääminen markkinoille vuoden 2016 aikana olisi todennäköisesti paha virhe. Laitepuolella virtuaalitodellisuus on tämän vuoden kova sana ja kun markkinoille työnnetään niin Oculus Rift, HTC Vive kuin myös PlayStation VR, tulisi uudella konsolilla olemaan varsin vaikeaa vallata itselleen tilaa valokeilassa.

On tosin hyvin mahdollista, että Nintendonkin leirissä tiedostetaan vaara eikä konsolia julkaista ennenaikaisesti. Laitteesta ei tiedetä toistaiseksi muuta kuin nimi ja satunnaisia huhuja. Toisaalta pelikehittäjille on jo lähetetty uuden konsolin kehittäjäpaketteja ja konsolijulkistusta odotetaan yleisesti tapahtuvaksi viimeistään E3-messujen yhteydessä, joten 2016-julkaisukin on yhä mahdollinen.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.nintendo.com

Lisää aiheesta

Huhupartio: Nintendo NX toimii jopa PS4:n kanssa

Huhupartio: Nintendon uutuuskonsoli esitellään kesällä, julkaistaan loppuvuodesta

Analyytikko Michael Pachter maalailee jo piruja Nintendo NX -seinälle