Nintendo voitti Mii-aiheisen patenttiriidan

25.12.2015 14:00 | Juho Anttila

Nintendo kokeilee paljon erilaisia asioita ja teknologioita, usein kilpailijoistaan poikkeavalla tavalla. Ehkä juuri tästä syystä tuntuu, että firma on erityisen usein oikeudessa erinäisten tahojen väittäessä Nintendon käyneen ideavarkaissa. Nyt yksi tällainen oikeusjuttu on jälleen päättynyt Nintendon hyväksi.

RecogniCorp-niminen yritys väitti, että Nintendon Mii-hahmojen luontityökalu loukkasi kuvatiedon enkoodausta ja dekoodausta koskevaa patenttia. RecogniCorpin patentti koski alun perin poliisien luonnosartisteille suunnattua sovellusta, jossa kuva epäillyistä kootaan valmiista kuvan osista ja näin saadaan vähennettyä mainittujen sovellusten vaatimaa muistia ja verkkokaistaa.

Juttua käsitelleen tuomarin mukaan kyseessä oli yritys monopolisoida matemaattisia operaatioita. Tuomarin ei tarvinnut edes kuunnella Nintendon näkemystä aiheesta voidakseen tehdä päätöksen Mario-firman hyväksi. Kyseessä oli Nintendon neljäs voitettu patenttiriita tämän vuoden aikana. Vuoden 2014 alusta lähtien laskettaessa voittoja on kertynyt ainakin yhdeksän.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: www.nintendo.com

Lisää aiheesta

Blizzard haastoi bottikehittäjän oikeuteen — ja on itse joutumassa haastetuksi

Zenimaxin Oculus Rift -kanne etenee oikeuteen saakka

Entisen diktaattorin CoD-haastetta ei käsitellä oikeudessa