Uusimmat

Nintendo Wii julkaistiin Suomessa

08.12.2006 09:00 Miikka Lehtonen

Wii!Tänään se on täällä! Pitkään jatkunut odotus on vihdoin ohi, sillä Nintendon hartaasti odotettu ja paljon kohuttu ihmevehje julkaistaan vihdoin. Nintendon viides kotipelikonsoli, Wii, on saapunut myös Suomeen. Kiinnostus on ollut kovaa, mutta mullistaako Wii tosiaan pelaamisen maailman?

Turha sitä on peitellä, monien muiden tapaan myös eDomen toimitus on seonnut Wiin myötä. Nopeimmat varmasti käpistelevät jo ohjaimiaan eivätkä ehdi koko hehkutustamme lukea, mutta kauppojen aukeamista odotellessamme voimme luoda pikaisen vilkaisun Wiin maihinnousuun.

Wii-lmestyskirja, nyt.

Wii on julkaistu, mutta kaikki ominaisuudet eivät vielä ole käytössä. Wiin eri palveluihin käsiksi päästäviä kanavia on valittavissa kunnoitettava määrä, mutta osa puuttuu. Valokuvien katselu ja muokkaus, Wii-karikatyyreillä pelleily ja Virtual Console -pelien ostaminen onnistuu jo nyt, paljon muu ei.

Pian julkaisun jälkeen ilmestyväksi luvattu Opera-nettiselain tuo Internetin ihmeet ja kauhut Wii-käyttäjien ulottuville. 20. joulukuuta lanseerataan sääkanava, jolla voi tarkistaa sään Suomessa tai ympäri maailmaa. Tammikuun lopussa kanavavalikoimaan ilmestyy Associate Pressin tukema uutiskanava.

Harmi, etteivät nämä paljon mainostetut ominaisuudet ehtineet julkaisuhetkeksi mukaan, mutta toisaalta kenellä tätä lukevalla ei ole jo muita nettiselaimia? Lisäksi ei tarvitse olla suurikaan visionääri jos ennustaa, että suurin osa Wiin ostavista ei irtoa Zeldan parista kirveelläkään.

Tästä eteenpäin

Wii-juhla ei tietenkään lopu julkaisupäivänä, vaan Nintendo mainostaa, että koneelle julkaistaan vuoden loppuun mennessä 58 peliä, näistä 27 vain Wiitä varten kehitettyjä yksinoikeuksia. Myös Virtual Console -retropejeä on tiedossa kunnioitettava määrä, kokonaiset 31 kappaletta. Kerrankin pääsemme myös näyttämään virtuaalisormeamme jenkeille, sillä EU-valikoima on rapakon takaista kattavampi.

Entä kaukaisempi tulevaisuus? Horisontissa kimmeltää Super Mario Galaxiesin, Super Smash Bros Brawlin ja Metroid Prime III:n kaltaisia pelejä. Nintendo ei kuitenkaan ole julkistanut pelien tarkkoja ilmestymisaikoja, joten ”vuotta 2007” tarkemmas ei uskalla arvella. Palaamme pelien pariin kun niistä ilmestyy lisää kerrottavaa.

Vailla Wiitä?

Jos juttua lukiessa alkoi sormia nipistellä ja päässä kiertää, se on vain normaalia Wii-kuumetta. Huonoja uutisia, lääkkeet ovat kaukana. Täysin epävirallisen ja epäluotettavan tutkimuksen mukaan Wii on käynyt jo ennakkoon hyvin kaupaksi, eikä yhdessäkään haastattelemassamme pelikaupassa uskallettu luvata konsolia käteen ilman ennakkovarausta.

Lisää konsoleita on kuitenkin tiedossa jo ennen joulua, joten Wiin puutteessa elävien kannattaa harrastaa innokasta puhelinjumppaa. Miten eDomen lukijat pärjäsivät Wii-jonoissa? Saitteko koneita? Miltä pelaaminen tuntuu? Kommentoikaa ja keskustelkaa, palaamme itse omien ensifiilistemme parissa astialle huomenissa.

Lisää Wii-humua:

Päätoimittaja Kauppinen Wiin lumoissa

eDomen Zelda: The Twilight Princess -ennakko

Virtual Console -julkaisupelit

Tulevia Virtual Console -pelejä

Wii kokeilussa, osa 4: Lisää pelejä

Wii kokeilussa, osa 3: Pelit

Wii kokeilussa, osa 2: Ohjain

Wii kokeilussa, osa 1: Konsoli

Ostitko Wiin?

Katso tilanne vastaamatta