Uusimmat

Nostalginen Star Fox teki comebackin mutta eipä olisi ollut väliä – lue arvostelu

18.05.2016 11:00 Jukka O. Kauppinen

Vanha kunnon Star Fox on nostalginen hahmo. Hän kun oli Nintendon vanhojen konsolien suuri sankari, jonka paluuta on jouduttu odottamaan liki kaksi vuosikymmentä. Mutta eipä olisi comebackillä ollut niin väliä, mietiskelee Miikka Lehtonen:

Star Fox Zero tuntuu alusta saakka tutulta paketilta. Lylat-sektorin rauhaarakastavat kansat ovat taas uhattuina, kun suuri galaktinen paha hyökkää avaruuden syövereistä pommittamaan kaikkea vastaantulevaa. Kuten Star Fox –peleissä yleensäkin, hyvyyden avaruuslaivastot lähtevät vastahyökkäykseen etunenässään legendaarinen Team Star Fox.

Edessä on 12 tehtävää, jotka vievät Star Foxin tiimeineen avaruuden pimeyden ohella erilaisille planeetoille, joissa kaikissa on reippaasti ammuttavaa ja tuhottavaa. Vastaan tulee tuttuja ystäviä, vihollisia ja paikkoja niistä aiemmista peleistä ja koko pakettia värittää vahva nostalgian sävy. Tämä ei välttämättä ole huono juttu, sillä Star Fox –pelithän ovat aina ammentaneet inspiraatiota Thunderbirdsin kaltaisista männävuosien tieteissarjoista. Niinpä on ihan luontevaa ja sopivaa, että pelitkin tuntuvat tavallaan saman tarinan uudelleenkerronnalta pienillä tuunauksilla.

Myös pelattavuus on tuttua aiemmista peleistä. Pääosan ajasta mennään tiukassa putkessa pelaajan aluksen lentäessä automaattisesti eteenpäin. Pilotin tehtäväksi jää väistellä esteitä, etsiä reitin sivuun jemmattuja salaisuuksia, sekä tietenkin räiskiä kaikkea liikkuvaa.

Lue koko arvostelu: Star Fox Zero ratsastaa nostalgialla ja kaatuu rasittavaan liikeohjaukseen (Wii U)

Star Fox Zero

Lisää aiheesta

Tähtiketun seikkailut edustavat yhtä perinteisimmistä pelityypeistä, eteenpäin rullaavaa avaruusräiskintää. Sankari, palkkionmetsästäjä Star Fox, on nimensä mukaisesti kettu, mutta myös taitavaakin taitavampi lentäjä-ässä. Siipimiehinä häärivät Peppy-jänis, Slippy-sammakko ja Falco Lombardi, sarkastinen haukka.

Star Fox 64 3D (3DS)

Commandin tarinan alussa Star Fox –tiimi on hajonnut ja Fox McCloud toimii yksityisenä pilottina. Venom-planeetan asukit kuitenkin uhkaavat taas Lylatin rauhaa, ja McCloudin on kerättävä vanha joukkonsa tätä uhkaa vastustamaan.

Star Fox Command (DS)