UUSIMMAT

Notch: piratismin pelko ei ole mikään tekosyy netin pilaamiselle

08.03.2012 10:00 | Miikka Lehtonen

Markus ”Notch” Persson on selvästi harmaan pohjolan pelimaailman värikkäimpiä hahmoja. Hatuista ja parroista pitävä indie-miljonääri ei ole unohtanut juuriaan, vaan puhelee haastatteluissa aivan mitä mieleen tulee. Tällä kertaa mies on pureutunut suosikkiaiheeseensa, piratismiin.

Parhaillaan San Franciscossa käynnissä olevassa Game Developers’ Conference -tapahtumassa järjestettiin tilaisuus, jossa Notch puheli rennosti mukavia koodausguru Chris Hecklerin kanssa. Kuten niin usein nykyään, ennemmin tai myöhemmin keskustelu kääntyi pelialan todelliseen kuumaan perunaan, piratismiin.

Tyylilleen uskollisena Notch ei ollut asiasta kovin huolissaan. Ja miksi olisi? Hänen Minecraft-peliään on waretettu satoja tuhansia, ellei miljoonia kertoja, mutta silti mies on sen ansiosta monimiljonääri.

”Jos joku warettaa pelisi triljoona kertaa, et ole silti menettänyt yhtään myyntiä. Jotkut ihmiset yrittävät käyttää kuitenkin tätä tekosyynä internetin pilaamiselle”, mies totesi viitaten melko selkeästi SOPAn ja ACTAn kaltaisiin lakiehdotuksiin, joissa piratismin varjolla pyritään vetämään kehiin kunnon nettinatsitus.

”Minusta piratismi on väärin, mutta yhtä väärin kuin se, että sanoisin kaveriani idiootiksi. Se on väärin, mutta niin pieni juttu, niin uskomattoman pieni.”

Lähde: PC Gamer

Lue myös

4Chan vedätti pelisaitteja kunnolla GTA-trollillaan

Kairosoft hurmaa taas Dungeon Villagella

BattleMechejä ja heksoja!

Mass Effect 3 ei tykkää pilvestä