Nuorison suosima kauhupeli muuttuu kohta elokuvaksi

08.04.2015 11:56 | Miikka Lehtonen

Five Nights at Freddy’s on noussut nopeasti yhdeksi pelimaailman todellisista ilmiöistä. Yhden miehen tekemä kauhupeli muuttui suosituksi ja sai pikavauhtia parikin jatko-osaa. Ja kohta se on myös elokuva.

Niin, pelielokuvien hämmentävä (ja laadultaan kauniisti sanottuna vaihteleva) putki on saamassa jatkoa, sillä suosittu Five Nights at Freddy’s -pelilinsessi on ostettu elokuvaprojektia varten. Warner Bros -studion ostamaan projektiin on kiinnitetty jo liuta tuottajia ja muita päällepäsmäreitä, joten projekti liikkuu.

Five Nights at Freddy’s kertoo onnettomasta miekkosesta, joka joutuu yövartijaksi animatronisten lelujen riivaamaan pizzeriaan. Pelissä lähinnä vahditaan leluja ravintolaan asennettujen kameroiden kautta ja yritetään välttää syödyksi tulemista, joten ymmärrän kyllä, mistä ne elokuvakoukut löytyvät. Pelistä tuli suosittu osittain sen takia, että se sai paljon näkyvyyttä suosittujen ja seurattujen YouTube-starojen kanavilla.

”Odotan innolla, että pääsemme tekemään yhteistyötä [pelin kehittäjä] Scott Cawthonin kanssa tehdäksemme hullun, kauhistuttavan ja hurmaavan oudon elokuvan”, hehkutti tuottajaksi kiinnitetty Seth Grahame-Smith.

Elokuvalla ei ole vielä mitään ilmestymispäivämääriä, sillä projekti on vielä niin alkutekijöissään, että käsikirjoitustakaan ei ole olemassa.

Lähde: Hollywood Reporter