Nvidia Shield sai julkaisupäivän ja hinnan

15.05.2013 17:00 Juho Anttila

Tänä vuonna markkinoille pölähtää useampikin Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävä konsoli. Ouyasta kohutaan eniten, mutta jos tuloillaan olevista laitteista olisi pakko valita se kaikkein kiinnostavin, Nvidia Shield nousisi todennäköisesti listan kärkeen. Nyt konsoli on saanut julkaisupäivän ja hinnan.

Aluksi vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa julkaistavan laitteen kaavailtu hinta on 349,99 dollaria. Varsinainen julkaisu tapahtuu kesäkuun loppuun mennessä, mutta ennakkotilauksia otetaan vastaan jo toukokuun 20. päivästä lähtien. Eurooppaan laite saapuu joskus myöhemmin tänä vuonna.

Tyypillistä konversiokerrointa soveltaen Shieldin hinta tullee Euroopassa nousemaan samoihin lukemiin, vaikka valuuttakurssien eroista huolimatta. Suomeen saakka jos laitetta tulee, voidaan tähän laskea päälle vielä Suomi-lisää, joten ihan halvasta laitteesta ei ole kyse.

Toisaalta laitteen speksien perusteella rahalle on tarjolla myös vastinetta. Shieldin tekniset ominaisuudet ja erityisesti mahdollisuus streamata pelejä PC:ltä käsikonsolilla pelattavaksi vaikuttavat ennakkolupausten perusteella sangen kiinnostavilta. Pelejä Shieldille on luvassa julkaisuhetkellä seitsemän, joista kaksi sisältyy konsolin hintaan.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

nVidia taisi juuri tehdä ensimmäisen asiallisen Android-käsikonsolin

ArmA-kehittäjältä strategiapeli NVIDIA:n Android-konsolille

Ouya-julkaisua lykättiin – ohjaimessa ongelmia