Nyt kierrätetään ja kunnolla: vuoden kehutuimmista peleistä vain yksi on oikeasti uusi peli

24.03.2023 16:02 Muropaketin toimitus

Toimintapeli Hi-Fi Rush on alkuvuoden arvostelumenestyksistä ainoa oikeasti uusi peli.

Remasteroinnit ja remake-versiot ovat olleet suosittuja jo monta vuotta, mutta alkuvuosi 2023 on ollut niitä täynnä. Ja kuten The Gamer uutisoi, alkuvuoden kehutuimmat pelit ovat melkein kaikki vanhojen julkaisujen uudelleenkierrätystä.

Kun tarkastellaan Metacriticin listaa alkuvuoden parhaat arviot saaneista peleistä, mahtuu kymmenen parhaan joukkoon vain yksi oikeasti uusi peli. Kyseessä on indietoimintapeli Hi-Fi Rush, joka sai myös Muropaketin arviossa paljon kehuja. Kaikki muut TOP10-listan pelit ovat erilaisia uudelleenjulkaisuja, remakeja tai remasterointeja.

LUE MYÖS: Arvostelu: Hi-Fi Rush on alkuvuoden iloisin yllätys toimintapelien ystäville

Jos Metacriticin listaa selataan alas päin, tulee mukaan sentään muitakin uusia julkaisuja. 20 parhaan joukkoon mahtuvat kehutut Hogwarts Legacy ja Octopath Traveller II, sekä vähemmälle huomiolle jäänyt rytmipeli Theatrhythm Final Bar Line. Lisäksi mukaan mahtuu Dead Cellsin laajennus Return to Castlevania.

Joka tapauksessa alkuvuoden peliarviossa ovat loistaneet etenkin vanhemmat pelit. Jää nähtäväksi kuinka tilanne kehittyy, kun pelivuosi 2023 pääsee pidemmälle.

LUE MYÖS: Selviytymiskauhua, taktista taistelua ja toimintapelaajien herkkua – Tässä ovat alkuvuoden 5+1 parasta peliä